Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Mi smo kao Hajduk'

Ekskluzivna reportaža iz hrvatske kolonije: Željko Vela kod Asanovića

Ove je zime u Dunajskoj Stredi nastala prava mala hrvatska kolonija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ambiciozni naftaš Oscar Vilagi od Dunajske Strede želi stvoriti klub koji će u dogledno vrijeme osvojiti slovački naslov, ali i biti prepoznat u Europi. Ključne uloge povjerio je Hrvatima, na čelu s Aljošom Asanovićem. Priču je donio reporter Nove TV Željko Vela.

Aljoša Asanović tehnički direktor, Tomislav Marić glavni trener, Dean Računica pomoćni. Dario Krišto, Marin Ljubičić i povremeni reprezentativac BiH Ivan Sesar su igrači.

To su aduti koji bi DAC iz Dunajske Strede trebali uvesti u značajnije uloge u slovačkom nogometu.

Ali kako se bivši 'vatreni lakat' od svih mjesta na svijetu našao baš ovdje?

"Bio sam tu gost s jednim prijateljima na njihovoj utakmici i došli smo navečer na jedan razgovor kod Oscara u kojem me je on, nakon nekih 15-20 minuta smo se našli u nekim nogometnim idejama i počeli smo razgovore, pregovore i kontakte. Spojio nas je jedan zajednički prijatelj iz Pariza", otkrio je Aljoša Asanović.

Asanović je očito uvjerljiv u razgovoru, kad je Tomislava Marića iz okruženja Bundeslige nagovorio na dolazak u predgrađe Bratislave.

"Relativno brzo sam vidio da su jako seriozni razgovori, da tu ima nešto u pozadini i da ljudi zaista žele brzo ovdje nešto pokrenuti", priznao je Tomislav Marić.

DAC je deveti od 12 klubova prve lige. Ove sezone cilj je malo se popeti na tablici, a usput kreće ambiciozni projekt izgradnje novog stadiona i trening kampa. Specifičnost kluba je što je on simbol mađarske manjine u Slovačkoj i ima brojnu i vatrenu podršku na utakmicama.

"U ovom dijelu zemlje DAC je kao Hajduk Split u svom kraju. Svi navijaju za njega. I normalno je, ako pitate ljude koji im je omiljeni nogometni klub, svi će reći DAC", kaže Oscar Vilagi, vlasnik kluba.

Prva proljetna utakmica igrala se protiv, na ljestvici, susjednih Zlatih Moravca. Marin Ljubičić je debitirao na sjajan način, pogotkom za 1:0. Iako su cijelu utakmicu igrali s čovjekom više, domaćini su primili gol za 1:1. A onda je Ljubičić u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac, kojeg je Kovač obranio Štepanovskom.

"Žao mi je da nismo pobijedili", procijedio je Ljubičić nakon utakmice.

Hrvatsku koloniju u Dunajskoj Stredi čeka još puno posla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider