Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Shvaćate li ju?

Ekscentrik Van Gaal 'objasnio' svoju filozofiju - "nesvjesno, ali sposobno"

Da je Louis van Gaal pomalo ekscentričan u svojim nogometnim idejama nije novost. Na konferenciji za novinare još je jednom pokušao objasniti svoju filozofiju, no nakon što je završio svoje izlaganje mnogi su vjerojatno još zbunjeniji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United je katastrofalno otvorio novu sezone Premierlige, no kako se prvenstvo bliži kraju Crveni vragovi igraju sve bolje i bolje i trenutno uvjerljivo drže mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka. U posljednjih šest utakmica United je osvojio 15 od maksimalnih 18 bodova, a jedino je bolji Arsenal koji je uzeo maksimalan broj bodova.

"Radimo naporno svakog dana i moram pratiti način na koji moji igrači reagiraju. Jer način na koji ja treniram, a to sam objasnio više puta, nije lagan za igrače. To je cijeli proces", rekao je Van Gaal i onda 'zakomplicirao'.

"Počinjemo na dnu, nesvjesno, ali sposobno. Idući korak je svjesno, ali nesposobno, a potom slijedi svjesno, ali sposobno. Mora biti nesvjesno, ali sposobno. Možda smo sada u posljednjem koraku ovog procesa. Prema onome što sam vidio u posljednjih pet utakmica mislim da smo jako blizu", rekao je Louis van Gaal.

Dakle, 'jednostavnije rečeno', Van Gaalova teorija je ovakva:

Kada preuzima momčad počinje od osnova. Njegovi igrači ne razumiju njegove zamisli i nisu sposobni trenirati prema njegovoj filozofiji, ali svejedno znaju igrati nogomet (nesvjesno, ali sposobno). Idući korak je taj da igrači počinju shvaćati trenerove ideje, ali ih ne mogu prenijeti na travnjak, pogotovo kada su utakmice u pitanju. Pretposljednji korak bio bi taj da igrači znaju što rade i mogu to prenijeti na travnjak, no to Van Gaalu nije dovoljno.

On od svojih igrača želi da njegove ideje prenosu nesvjesno, odnosno da ne razmišljaju o tome što rade, već da je većina toga automatizirano - nesvjesno, ali sposobno!

Ima smisla, ali je li Nizozemac ipak malo pretjerao u svojoj teoriji?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider