Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vila Croacia?!

Eduardo 'pretvorio' male Brazilce u Hrvate u projektu s 'čudnim' imenom

Nogometaš Flamenga i bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva sudjelovao je projektu zanimljivog imena 'Vila Croacia'. Otkud takvo ime ne zna ni brazilski ESPN.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada pomislite na Brazil i Hrvatsku prvo što vam vjerojatno padne napamet je Eduardo da Silva. Popularni Dudu se nakon Dinama, Arsenala i Šahtara vratio u rodnu zemlju prošle godine gdje igra za najpopularniji brazilski klub Flamengo.

A tko je bolji od Eduarda da bude promotor projekta imena 'Vila Croacia', kojem nitko pa ni brazilski novinari ne znaju porijeklo imena. Projekt postoji od 1986. godine, a nakon pauze je ponovno pokrenut 2013. godine.

Imenu su se čudili i na ESPN-u, ali najvažnije je da se radi o projektu koji siromašnoj djeci iz favela Rija de Janeira pruža nogometne uvjete kakve imaju oni sretniji vršnjaci.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac obukao je čaj 130 djeca u hrvatske dresove. Maleni Brazilci nakratko su postali Hrvati, a nije manjkalo ni zastava zemlje u kojoj je nekad jedan od njih, mali Dudu, na kraju uspio.

''Čast mi je što sudjelujem u ovom projektu i kad sam dobio pozivnicu nisam morao razmišljati dvaput. I ja sam nekada imao idole koji su me motivirali da postanem nogometaš. Kada su me okružila djeca zamislio sam se i vratio u prošlost'', rekao je Dudu.

Klinci su dobili priliku družiti se s idolom, a Hrvatska je dobila još jednu lijepu promociju u zemlji nogometa.
 

 

A gente pediu e o Eduardo da Silva atendeu!Foi pelo blog que ele soube do sonho dos meninos do Projeto Vila Croácia. E...

Posted by Favela EC / Globoesporte.com on 13. travanj 2015

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider