Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima plan

Milijuni se uzdaju u ovog čovjeka: Kako će nagovoriti Messija da se predomisli?

Edgardo Bauza ime je novog izbornika Argentine kojem je jedan od najvažnijih ciljeva povratak Lea Messija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Punih 13 godina traje suša argentinske reprezentacije. Posljednji veliki trofej podignuli su još davne 1993. godine kada su osvojili Copa Americu. Posljednje dvije godine izgubili su čak dva finala istog natjecanja, onog regularnog prošle godine i ovog jubilarnog ove (100 godina Cope). Oba puta na penale su bili bolji Čileanci…

A prije dvije godine izgubili su najvažnije finale golom Marija Gotzea u 113. minuti. Mogli su u tri godine osvojiti sve, a nisu osvojili ništa. Uvijek su nedostajale minute, sekunde, promašeni 11-erci. Ili pak promašeni ziceri Gonzala Higuaina, nogometaša za kojeg je Juventus dao nevjerojatnih 90 milijuna eura, a koji je za mnoge najveći krivac što Lionel Messi i jaka generacija Argentine nisu postali svjetski i južnoamerički prvaci.

Nakon što je Leo Messi nakon još jednog razočaranja i neviđenog pritiska u domovini odlučio reći dosta reprezentativnom nogometu, u Argentini je od negativne kampanje prema njemu i suigračima krenula opća akcija spašavanja reprezentacije koju bi po najavama trebale napustiti i ostale zvijezde poput Aguera, Di Marije, Higuaina…

Na izborničko mjesto doveden je Eduardo Bauza, stručnjak koji je dva puta osvajao Copu Libertadores, 2008. s ekvadroskim LDU Quitom i 2014. sa San Lorenzom. Ljubitelj talijanskog 'catenaccija' koji voli da se u momčadi svi brane, ali i svi napadaju, zna što mu je prvi cilj.

''Još nisam pričao s Messijem niti bilo kime iz njihove obitelji'', rekao je Bauza i najavio kako će se to ipak ubrzo dogoditi.

''Ideja je da odem u Barcelonu i razgovaram s Messijem. Ne želim nikoga nagovarati na išta, samo želim porazgovarati o nogometu. Optimističan sam i nadam se kako će razgovor pomoći da Leo nastavi igrati za reprezentaciju.''

Bauza nije bio prvi izbor za nasljednika Tate Martina. Diego Simeone i Jorge Sampaoli bili su na muci, jer u svojim ugovorima s Atleticom i Sevillom imaju klauzulu po kojoj smiju otići ako stigne poziv iz domovine, no njima se, kao i Mauriciju Pochettinu iz Tottenhama, nije išlo na užarenu klupu na kojoj će morati još nagovarati Messija da se predomisli.

''Tko ne bi želio voditi reprezentaciju. To je najveći izazov u mojoj karijeri. Razgovarat ću s pet, šest najvažnijih igrača kako bi malo promijenio klimu u momčadi'', poručio je El Paton koji je zbog Argentine napustio klupu brazilskog Sao Paula.

Je li on taj koji će slomiti Messija i napasti svjetski tron u Rusiji za dvije godine ili će izgorjeti kao mnogi njegovi prethodnici? Odgovor ipak stanuje u Barceloni….

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider