Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odšteta dogovorena

Umjesto Kramarića u Leicester stiže odlični napadač iz Serie A

Brazilski nogometaš s talijanskom putovnicom Eder na izlaznim je vratima Sampdorije i karijeru će po svemu sudeći nastaviti u lideru engleskog prvenstva Leicester Cityju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klubovi su dogovorili odštetu od 13 milijuna eura i sada tek predstoji dogovor između Edera i vodstva Lisica. Nagađa se kako će Eder na King Power stadionu zarađivati oko 35.000 eura tjedno.

Leicester City je prvotno ponudio 10.5 milijuna eura odštete, no Sampdoria je odbila ponudu, pa su Englezi malo podebljali iznos.

Menadžer Lisica Claudio Ranieri nije želio potvrditi ovaj transfer, međutim prije nekoliko dana je naglasio kako će do konca zimskog prijelaznog roka angažirati jednog kvalitetnog napadača (premda je samo nekoliko dana ranije pustio na posudbu u Hoffenheim našeg Andreja Kramarića).

"Treba nam još jedan pravi napadač. Ritam utakmica je strašan i momčad se troši. Moramo osnažiti momčad za završnicu sezone", kazao je talijanski stručnjak.

Eder je ove sezone zabio 12 pogodaka u Serie A i trenutačno je na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca s napadačem Juventusa Paulom Dybalom. Na vrhu je napadač Napolija Gonzalo Higuain koji je ove sezone zabio 21 pogodak. Eder je Sampdorijin član posljednje četiri godine, a igrao je i za Empoli, Frosinone, Bresciju i Cesenu.

Leicester se trenutačno nalazi na vrhu ljestvice Premierlige sa 47 bodova, tri više od Manchester Cityja i Arsenala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider