Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika prednost

Džeko vratio, Suarez ubio nadu Romi: Barcelona na pragu polufinala Lige prvaka

Barcelona je autogolovima slomila otpor Rimljana na Camp Nouu...

Luis Suarez i Kostas Manolas (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je na svom Camp Nouu pobijedila Romu sa 4:1 i osigurala ogromnu prednost uoči uzvrata koji se u utorak igra u Rimu.

Vlastitu mrežu su pogađala čak dva igrača Rome - Daniele de Rossi (38) i Konstantinos Manolas (56), strijelci su za katalonsku momčad još bili Gerard Pique (59) i Luis Suarez (87),dok je Edin Džeko (80) pogodio za Rimljane.

Barcelona je uz veliku dozu sreće lakše od očekivanoga došla do visoke pobjede nad Romom i praktički osigurala polufinale. Prva dva gola Barce bili su zapravo nesretni autogolovi igrača Rome, a i preostala dva pogotka katalonskog diva postignuta su uz veliku pomoć Talijana, koji su tako zapravo sami sebe izbacili.

Rakitić pogodio stativu

Prvu veliku priliku na utakmici imao Ivan Rakitić koji je iskosa s 16 metara uputio prizeman udarac koji je odsjeo na lijevoj vratnici. U 28. minuti Suarezov udarac sjajno brani vratar Alisson Becker, a Barcelona je svoju dominaciju realizirala u 38. minuti kada je filigransku akciju Inieste i Messija pokušao presjeći kapetan Rome De Rossi, ali je nesretno - i neobranjivo - pogodio vlastitu mrežu.

U 53. minuti uslijedio je prvi Messijev udarac na utakmici, no pucao je ravno u vratara. Nesreća Rome nastavila se u 56. minuti kada su po drugi puta pogodili vlastitu mrežu. Rakitić je ubacio za Umtitija, a prije braniča Barcelone loptu za zahvatio igrač Rome Manolas koji je u pokušaju da izbije loptu pogodio prvo vratnicu, a potom mu se lopta vratila i od njegova koljena završila u mreži. Bio je to čak peti autogol u korist Barcelone u ovoj sezoni Lige prvaka.

Šok nakon drugog gola potrajao je još tri minute, udarac Suareza obranio je Alisson, ali se lopta odbila točno na nogu Piquea, kome nije bilo teško postići treći gol na utakmici.

U 78. minuti Roma je konačno došla do velike prilike - Ter Stegen je jako pogriješio predavši loptu Talijanima, ali se uspio vratiti i čudesno obraniti udarac Defrela. Minutu kasnije Ter Stegen je izveo lijepu paradu nakon udarca Perottija, ali je u sljedećem napadu vratar Barcelone ipak kapitulirao. Prizeman ubačaj Perottija prihvatio je Džeko i neobranjivo iz blizine pogodio mrežu.

Roma je zaigrala puno hrabrije, ali su potom primili i četvrti gol, opet nakon velike pogreške. Ubačaj Gomesa s lijeve strane branič Rome Fazio nije uspio kontrolirati i praktički namjestio Suarezu, koji ne griješi iz blizine za rutinsku i visoku pobjedu Barcelone.

VIDEO ----> BARCELONA - ROMA 4:1

Pred 91.000 gledatelja na stadionu Nou Camp sudio je Danny Makkelie iz Nizozemske.

Strijelci: 1:0 De Rossi (38ag), 2:0 Manolas (56ag), 3:0 Pique (59), 3:1 Džeko (80), 4:1 L. Suarez (87)

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Sergi Roberto (Gomes, 83), RAKITIĆ, Busquets (Paulinho, 66), Iniesta (D. Suarez, 85)- Messi, Luis Suarez

AS ROMA: Alisson - Peres, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini (Gonalons, 60), De Rossi (Defrel, 76), Strootman - Florenzi (El Shaaraawy,72) Džeko, Perotti

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider