Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši suigrači

Dvojica 'starih' prijatelja na suprotnim stranama: Tko je savladao gradivo?

U srijedu je na rasporedu prva polufinalna utakmica Lige prvaka između Barcelone i Bayern Münchena, a bit će to ujedno i prvi međusobni ogled bivših suigrača i 'starih' prijatelja - Luisa Enriquea i Pepa Guardiole...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obojica su u svojoj karijeri nosila dres Barcelone, a zajedno su igrali od sezone 1996/1997 do 2000/2001. U tom su razdoblju pokazali da se jako dobro razumiju i da odlično surađuju na travnjaku, što je vidljivo i iz priloženog videa.


Luis Enrique and Guardiola, teammates by fcbarcelona

Obojica su nakon igračkih karijera vodila Barcelonu B, a prvi je priliku da preuzme prvu momčad dobio Guardiola (44). On je 2012. sjeo na klupu katalonskog kluba, te s njim u iduće 4 godine osvojio 14 trofeja!

Nakon što se odlučio za odlazak, uzeo je godinu dana stanke, a onda sjeo za kormilo Bayerna 2013. godine. Dosada je osvojio 5 trofeja, a u igri je za još jedan ove sezone.

Enrique (44) je u sezoni 2010/2011 bio trener Barcelonine B momčadi, koju je napustio kako bi preuzeo Romu. Samo se jednu sezonu zadržao u Rimu, a napustio ga je na kraju iste, kada je i Guardiola napustio Barcelonu.

Enrique se nakon godine dana 'lutanja' vratio u Španjolsku i sjeo na klupu Celte. U prvoj i jedinoj sezoni ostvario je dobar rezultat i osvojio 9. mjesto na kraju sezone, a pritom je 2:0 pobjedom nad madridskim Realom izbacio isti iz utrke za naslov prvaka.

U svibnju 2014. godine obznanio je svoj odlazak iz Viga, a potom je 3 dana kasnije (19. svibnja) objavljeno kako sjeda na klupu Barcelone. Još je bez trenerske titule, no trebao bi to prekinuti ove sezone. Naime, osim što igra u polufinalu Lige prvaka, Barcelona je u finalu Kupa kralja i u prvenstvu 4 kola prije kraja vodi s 2 boda prednosti ispred Real Madrida.

Bit će to jako zanimljiv ogled dvije vrhunske momčadi, na čijim će trenerskim klupama sjediti stari prijatelji, koji su svoj nogometni zanat stjecali u istoj "školi". Tko je bolje savladao gradivo tek ćemo saznati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider