Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti mu kazna

Chelseajev igrač lažirao ozljedu kako ne bi igrao za reprezentaciju?

Nigerijski savez sumnja da su dva Premierligaška igrača lažirala ozljede da izbjegnu reprezentativnu akciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nigerijci Victor Moses i Isaac Succes su imali uspješan vikend na Premierligaškim travnjacima. Moses se probio u udarnih 11 Chelseaja i odigrao dobru utakmicu u pobjedi protiv Hulla, dok je Succes bio strijelac u remiju svog Watforda i Bournemoutha.

Nakon toga ih je čekala reprezentativna akcija u afričkim kvalifikacijama, ali obojica su otkazali put zbog ozljeda. Nigerijski je savez izrazio sumnju u njihove tvrdnje i najavio je istragu protiv dvojca.

Oba su igrača na društvenim mrežama objavila da su ozlijeđeni, ali sumnja se da su to napravili da bi njihove priče djelovale uvjerljivije.

Zadnju riječ ima FIFA

Britanski mediji su prenijeli izjavu izvora iz nigerijskog saveza koji je, osim istrage, najavio moguću žalbu FIFA-i ako se ispostavi da su ozljede lažirali u suradnji sa svojim klubovima.

Napominje da nije bilo naznaka ozljeda za vrijeme utakmice i da igrače čeka kazna ako se sumnje pokažu istinitima.

FIFA-ina pravila kažu da igrač koji bez valjanog razloga propusti reprezentativni poziv riskira suspenziju u trajanju pet dana nakon propuštene utakmice. Moses bi zbog toga mogao ispasti iz sastava za subotnju utakmicu s Leicesterom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider