Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraj za simbola Reala

Državna TV šokirala navijače: Legendarni Casillas odlazi!

Kapetan španjolske nogometne reprezentacije Iker Casillas (34), koji je se nalazio među vratnicama Real Madrida posljednjih 16 godina, odlazi iz kluba dvije godine prije isteka ugovora, tvrdi španjolska državna televizija RTVE.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na njegovo mjesto dolazi deset godina mlađi David De Gea (24), čuvar mreže Manchester Uniteda i nada španjolske reprezentacije, koji je već neko vrijeme velika želja klupske uprave.

Iker Casillas, suigrač Luke Modrića, dogovorio je s klubom odlazak iako ima ugovor do 2017. godine te će dobiti pozamašnu financijsku odštetu, napominje javna televizija. S obzirom da je riječ o kapetanu i simbolu Reala te Španjolske, očekuje se dostojanstven ispraćaj. Službena potvrda očekuje se krajem mjeseca.

Vratar rođen Móstolesu, jugozapadnom predgrađu Madrida, u klubu je od svoje devete godine, a još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Dvije ili tri iduće sezone htio bi braniti u klubu najviše razine, napominje RTVE. Jedan od klubova koji bi ga htio vidjeti u svojim redovima je turski Fenerbahce.

Vijest je snažno odjeknula Madridom, a dio novinara tvrdi da ga se lanjski prvak Europe olako riješio i da bi mogao zbog toga zažaliti. Novi trener Rafael Benitez razgovarao je s kapetanom i priopćio mu odluku uprave o dovođenju novog prvog vratara Davida De Gee.

Casillas je posljednji put branio za Real Madrid 23. svibnja protiv Getafea u posljednjem prvenstvenom kolu.

Klub je prošlo ljeto nakon Svjetskog prvenstva već doveo vratara Kostarike Keylora Navasa (28) te se tada nagađalo da bi on trebao zamijeniti Casillasa. Tijekom protekle sezone legendarni španjolski vratar se suočavao i sa zvižducima domaće publike, naviknute na trofeje i uvjerljive pobjede.
Real ove sezone nije uspio osvojiti niti jedno od tri najvažnija natjecanja.

Problemi za Casillasa počeli su 2013. kada se ozlijedio, a tadašnji trener Jose Mourinho doveo iz Seville Diega Lópeza koji se dobrim intervencijama učvrstio kao prvi čuvar mreže u prvenstvu dok je Casillas branio u Ligi prvaka i kupu. López je zatim prešao u Napoli.

Keylor Navas, koji večeras igra za Kostariku prijateljsku utakmicu protiv Španjolske, napominje da nije zadovoljan onime što je pokazao dosad kao ni statusom rezerve u Real Madridu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider