Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cilj im je zaštita

HNS donio novi pravilnik samo zbog jednog čovjeka: Je li ovo pravedno?

Usklađujemo naša pravila s pravilima najrazvijenijih liga, tvrde u HNS-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku da na klupi "osoba koja može davati taktičke upute iz tehničkog prostora može biti samo osoba koja je u zapisniku utakmice navedena kao trener ili pomoćni trener". U prijevodi to znači da Dražen Medić više ne može biti na klupi Zagreba.

Predsjednik Zagreba nema trenersku diplomu, ali je do sada vodio momčad kao "predstavnik kluba". HNS će ovom odlukom prekinuti tu praksu.

"Usklađujemo naša pravila s pravilima najrazvijenijih liga. Cilj nam je zaštiti trenersku struku, moramo se jasno odrediti prema tomu da su samo treneri ti koji su kvalificirani davati upute igračima tijekom utakmice", izjavio je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Jesu li ovakvi propisi pravedni i logični odnosno diskriminirajući?

„Sasvim je jasno da se radi o čistom napadu na mene“, izjavio je Medić nakon što se „odbio“ od vrata HNS-a.

„Godinama su razne klubove vodili ljudi bez licence, a sada se to odjednom mijenja. Ako je to već tako, zašto mi onda ne daju da se školujem?“ upitao se Medić, koji inače ima visoku stručnu spremu, dodajući kako bi valjda znanje trebalo biti najvažnije.

Što god tko mislio o Mediću, pitanje je jesu li ovakvi propisi pravedni i logični odnosno diskriminirajući? Čini nam se da bi logičnije bilo da se donese pravilnik da neka osoba ne smije u isto vrijeme biti trener i predsjednik kluba. No, HNS-u to očito ne smeta. Logično zvuči da treneri moraju imati diplomu, no zašto se zabranjuje dodatno obrazovanje ljudima koji nisu igrali nogomet na traženoj razini, a imaju ambicije baviti se trenerskim poslom, i tko kaže da takvi ne bi bili dobri ili uspješni treneri? Za što, uostalom, služe ispiti na Akademiji?(I.M./Agencija VLM)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider