Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema dalje nakon ovog

Draxler poludio na izjave trenera: Na pomolu novi mega transfer

Sjajni njemački nogometaš Julian Draxler nije dobro primio izjave oko nastavka njegove karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih njemačkih talenata i jedan od uopće najboljih nogometaša u Bundesligi, Julian Draxler mogao bi ovog ljeta napustiti Wolfsburg. Dijete Schalkea prošle je godine otišao u Vukove, no čini se kako je ljubav kratko trajala.

Možda je nikada nije ni bilo, jer prošlog je ljeta 23-godišnji Nijemac sve dogovorio s Juventusom, ali je Schalke prihvatio bogatiju Wolfsburga. Što uopće radi tamo, pitaju se mnogi, jer Vukovi su već prodali Schurrlea Borussiji Dortmund (a prošle godine De Bruynea i Perišića) i očito nemaju većih ambicija u Bundesligi.

''Jasno sam poručio Dieteru Heckingu nakon Eura kako želim napustiti klub. Trener je to znao tri tjedna i zato su me jako iznenadile njegove izjave o meni'', poručio je Draxler nakon što je Hecking medijima rekao da mlada zvijezda Elfa ostaje u klubu i sljedeće sezone.

''Očekivao sam kako će netko razgovarati sa mnom prije izlaska u medije. E sad ću ja pričati. Kad sam prije godinu dana stigao u Wolfsburg dogovorili smo usmeno kako mogu otići sljedećeg ljeta ako stigne prava ponuda. Svi su znali kako želim ove godine otići u neki veliki klub i igrati nogomet na najvišoj razini. Tada je to svima bilo jasno'', poručio je ljutit Draxler njemačkim medijima.

I to je vjerojatno to od njegovog boravka u Wolfsburgu. Ozbiljan klub ne smije preći preko ovakvih riječi, ali i sam Draxler je u pravu ako je to što govori istina. Bilo bi bolje za sve da ga puste, pitanje je samo gdje.

Arsenal, Juve ili netko treći?

Juventus je u međuvremenu doveo Miralema Pjanića iz Rome za 32 milijuna eura, iako im je Draxler i dalje bio prva želja. No, opekli su se prošlog ljeta kada su ga htjeli učiniti nasljednikom Pirla (iako nisu isti tip igrača) te cijelu sezonu izgurali bez 'playmakera'. Odluka je pala na Pjanića i vidjet ćemo je li Nijemac još u kombinacijama, ovaj put kao nasljednik Paula Pogbe.

Može igrati na nekoliko pozicija prema naprijed, ali kao da Allegrijev omiljeni 3-5-2 sustav pomalo 'smeta' kada slažete momčad s ovakvim tipovima igrača. Isti je slučaj i s našim Markom Pjacom. Ako je pak vjerovati talijanskom transfer guruu Gianluci Di Marziju, torinska Stara dama  nema namjeru ulaziti u novu tešku bitku za igrača Wolfsburga.

Drugi klub koji se nešto više u medijima povezivao s transferom Draxlera je Arsenal. Ova vijest dolazi u trenutku kada engleski, francuski, pa i alžirski mediji pišu kako je Riyad Mahrez navodno sve dogovorio s Arseneom Wengerom koji se sada možda osjeća pomalo zbunjeno.

Francuz još traži stopera koji će zamijeniti teže ozlijeđenog Mertesackera, a potraga za napadačem pretvorila se u 'čekanje Godota'. Na društvenim mrežama se navijači Arsenala počinju komešati – Mahrez i Draxler na krilima, a u napadu, kad već nitko ne dolazi – Alexis Sanchez. Nije nemoguće, ali sve je ovo zasad tek naklapanje, uostalom kao i 90% vijesti o nogometnim transferima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider