Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat protiv navijača

Drastična odluka: Stotine novih zabrana Dinamovim navijačima!

Pomalo šokantna, ali opet i ne toliko iznenađujuća vijest stiže nam s Maksimira...

Vodstvo GNK Dinama odlučilo je zabraniti svim navijačima koji su prošle subote bili na utakmici protiv Osijeka, isključivo na sjevernoj tribini, dolazak na utakmicu Europske lige protiv Salzburga. Tako je, predviđa se, zloglasna 'crna lista' Dinamovih navijača, većinom pripadnika BBB-a, povećana za još oko 800 imena!

U klubu se pozivaju na članak 32. Stavak 7. Zakona o sprečavanju nereda koji daje za pravo organizatoru da odbije prodati ili dodijeliti ulaznicu osobi za koju raspolaže saznanjem da se ranije protupravno ponašala te se obvezuje poduzeti sve mjere za onemogućavanje pristupa navijačima na prostor tog objekta.

Podsjetimo, Bad Blue Boysi su se nakon propucavanja dvojice njihovih pripadnika odlučili vratiti na Maksimir i prekinuti bojkot domaćih utakmica. Vratili su se na matičnu sjevernu tribinu, a utakmicu protiv Osijeka iskoristili su za daljnje vrijeđanje Zdravka Mamića kojeg krive za financiranje male skupine BBB-a (tzv. 'plaćenici') iz čijih su redova stigli napadači.

Budući da UEFA poznati vulgarni slogan o Zdravku Mamiću tumači kao rasizam, u Dinamu su odlučili reagirati i onemogućiti takva skandiranja na utakmici Europske lige protiv Salzburga koja je na rasporedu ovog četvrtka.

''Na prošloj domaćoj prvenstvenoj utakmici između Dinama i Osijeka sa sjeverne tribine su se mogle čuti uvrede na rasnoj osnovi, a bilo je i pirotehnike. S obzirom na to da znamo kako UEFA gleda na takvo ponašanje i povijest koju Dinamo upravo zbog toga ima u njihovim natjecanjima klub je odlučio iskoristiti svoje pravo da kao organizator odbije prodati ulaznicu osobama za koje raspolože saznanjem da su se ranije protupravno ponašala. Radi se o članku 32. stavku 7. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima'', priopćili su nam iz kluba.

Pitanje je samo imaju li u Dinamu dokaz protiv svakog od navijača kojem su zabranili ulazak ili je odluka donesena na temelju kolektivne krivnje odnosno samog prisustva na tribini. No, to nećemo nikad saznati osim ako kojim slučajem cijela stvar ne završi na sudu.

Jedno je sigurno, sada valjda 90% svih aktivnih BBB-a ne smije na svoj stadion...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider