Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavoblje za Krznara

Dramatična situacija u Dinamu: „Modri“ u velikim problemima!

Dinamo večeras otvara europsku sezonu sa slabašnom Folom Esch, no to nije u prvom planu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peh za pehom pogađa „modre“. Iz stroja je ispao i Arijan Ademi, jedini „pravi“ zadnji vezni u trenutačnoj momčadi Dinama. Ta je ozljeda izazvala pravu malu dramu u taboru „modrih“. Ademi se ozlijedio na utakmici s Hajdukom, u pitanju je distorzija gležnja.

Pretpostavlja se da će izbivati s travnjaka dva tjedna, no to još nije sigurno. Dovoljno za tešku glavobolju Dinamova stručnog stožera.
Kad na listi ozlijeđenih Ademiju pribrojite Schildenfelda, Fernandesa, Sigalija, Antolića, Pavičića, Radonjića i Husejinovića, onda nije pretjerano reći da je u Maksimira stacionirana „bolnica na kraju grada“.

Jesu li u pitanju samo pehovi ili postoje neki dublji razlozi tolikim ozljedama? Teško je reći, ali ozljede se događaju prečesto da bi sve bilo samo plod slučajnosti. Izostanci nabrojanih igrača, posebice „Šifa“, kao najvećeg ovoljetnog pojačanja, neće se osjetiti u večerašnjem ogledu s luksemburškim amaterima. Dinamo će, vjerujemo, lako proći Folu, no u 3. pretkolu, kada se „modri“ sudare sa sebi ravnima, moglo bi biti jako puno problema.

Prve utakmice trećeg pretkola igraju se već 28. i 29. srpnja, a uzvrati sedam dana kasnije. Dakle, ostalo je prilično malo vremena za oporavak ozlijeđenih. Da su treneri Dinama mogli odlučivati tko će im se ozlijediti, "Šifo" i Ademi jamačno bi bili posljednji na listi. Ako bi Dinamo zaigrao bez „Šifa“ i Ademija, mogli bismo reći da je dramatično oslabljen, jer u rosteru nema adekvatne zamjene.

Fernandes je također bitan igrač, ali Dinamo je dobro popunjen na krilnim pozicijama, pa se njegov izostanak ne bi trebao previše osjetiti. „Šifo“ je doveden zbog kvalifikacija za Ligu prvaka, on Dinamu ni ne treba za domaće prvenstvo. Dinamova obrana najslabiji je dio momčadi već sezonama, opet se to pokazalo i na utakmici s Hajdukom. Defenzivna igra „modrih“ bit će još problematičnija ako se Ademi ne vrati na vrijeme. Možemo samo pretpostavljati na što će sličiti igra prema nazad.

Čak i ako se svi oporave, pitane je u kakvoj će formi biti? Teško je očekivati od igrača koji se vraćaju nakon ozljeda da odmah briljiraju. Štoviše, „Šifo“ nije ni prošao pripreme s Dinamom, na travnjaku se praktički nije ni upoznao s novim suigračima.
Puno problema za Damira Krznara i Igora Cvitanovića, da probleme izvan travnjaka i ne spominjemo.

Vjerojatna postava Dinama za prvu utakmicu s Folom Esch:
Eduardo – Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić – Machado, Pamić – Soudani, Ćorić, Pjaca – Henriquez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider