Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Burni derbi

VIDEO Drama u Milanu: Lazio prizemljio Inter, Perišić asistent

Lazio je na gostovanju u Milanu pobijedio Inter 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je na San Siru pobijedio Inter 2-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih osam kola.

Junak u gostujućoj pobjedi bio je dvostruki strijelac Antonio Candreva, dok je epitet tragičara utakmice ponio Interov veznjak Felipe Melo koji je u samoj završnici utakmice načinio dvije velike gluposti otvorivši gostima put do pobjede. Prvo je u 87. minuti skrivio kazneni udarac, a minutu kasnije je dobio i crveni karton zbog oštrog prekršaja. Crveni karton je dobio i gostujući veznjak Sergej Milinković-Savić u 90. minuti.

Gosti su poveli golom Antonia Candreve u petoj minuti, Mauro Icardi je izjednačio u 61. minuti na asistenciju našeg Ivana Perišića, no Candreva je u 87. minuti drugim pogotkom donio 'nebesko-plavima' pobjedu. I Candreva je umalo postao tragičar jer je u 87. minuti promašio kazneni udarac, no Samir Handanovič je odbio loptu ravno na nogu Candreve koji iz drugog pokušaja nije promašio.

Ivan Perišić je igrao cijeli susret za Inter, dok je Mateo Brozović ušao u igru u 58. minuti.

U 17. kolu čak trojica hrvatskih nogometaša postigli su golove. Mario Mandžukić je postigao dva pogotka za Juventus u gostujućoj pobjedi protiv Carpija 3-2, Nikola Kalinić je zatresao mrežu u pobjedi Fiorentine protiv Chieva 2-0, dok je Stipe Perica zabio pobjednički pogodak za Udinese u gostujućoj pobjedi 1-0 protiv Torina.

Mandžukić je u pobjedi 'Stare dame' postigao dva gola okrenuvši rezultat od 0-1 do 2-1. Mandžukić je sa šest pogodaka drugi strijelac Juventusa iza Argentinca Dybale (8).

Kalinić je u pobjedi protiv Chieva postigao u 20. minuti prvi gol na utakmici. Bio je to njegov deseti pogodak ove sezone u talijanskom prvenstvu i trenutačno je drugi strijelac lige. Više golova od njega zabio je tek napadač Napolija Gonzalo Higuain koji je postigao 16 golova.

Perica je prvi pogodak ove sezone u Serie A postigao u 41. minuti na asistenciju Francesca Lodija. Bivšem napadaču Zadra i NAC Brede, koji je u Udine stigao na posudbu iz Chelsea, bio je to peti nastup ove sezone, te prva utakmica u prvenstvu kojoj je odigrao svih 90 minuta. Udinese je od 64. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Molla Wague, no Torino nije iskoristio igračku prednost.

Dodajmo kako je Šime Vrsaljko upisao asistenciju u dvoboju njegova Sassuola na gostovanju kod Verone (1-1).

Na ljestvici vodi Inter sa 36 bodova. Druga je Fiorentina sa 35 bodova koliko ima i Napoli na trećem mjestu. Juventus je četvrti sa 33 boda, a peta je Roma sa 32 boda. 

REZULTATI:

Inter Milan - Lazio 1-2 (Icardi 61 / Candreva 5, 87)
Frosinone - AC Milan 2-4 (Ciofani 19, Dionisi 84 / Abate 50, Bacca 55, Alex 77, Bonaventura 90+3)
Sampdoria - Palermo 2-0 ( Soriano 53, Ivan 76)
Torino - Udinese 0-1 (PERICA 41)
Roma - Genoa 2-0 (Florenzi 42, Sadiq 89)
Atalanta - Napoli 1-3 (Gomez 54 / hamšik 52-11m Higuain 62, 85)
Fiorentina - Chievo 2-0 (KALINIĆ 20, Iličić 31)
Verona - Sassuolo 1-1 (Toni 39 / Floccari34)
Carpi - Juventus 2-3 (Borriello 15, Bonucci 90+2-ag / MANDŽUKIĆ 18, 41, Pogba 50)

U subotu:
Bologna - Empoli 2-3 (Brienza 36, Destro 45 / Pucciarelli 24, Maccarone 42, 48)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider