Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ide u Man City?

Drama u Dortmundu, Klopp objasnio zašto napušta Borussiju

Jurgen Klopp na kraju sezone napušta Borussiju Dortmund, potvrdio je klub na press konferenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borussia Dortmund potvrdila je na izvanrednoj pressici kako Jurgen Klopp napušta klub 1. srpnja ove godine!

Kloppov ugovor s Borussijom istječe 2018. godine, ali je Nijemac tražio od kluba da sporazumno prekinu suradnju. 47-godišnji Klopp bio je povezivan s odlaskom u Liverpool, ali i Hamburg. No, navodno je bogati Manchester City ipak prva opcija za trenera koji je jedan od simbola uskrsnuća Borussije posljednjih godina.

''Osobno, žao mi je što se ovako nešto lijepo mora završiti. Ne osjećam se kao da sam skinuo veliki teret. Nisam umoran, iako možda izgledam tako. Uvijek sam govorio da ću javno reći ako nisam idealan trener za ovaj klub. Dortmundu je potrebna promjena. Vjerujem da je moja odluka potpuno ispravna. Odlučio sam je objaviti danas kako se ne bi stvarao dodatni pritisak, kao što je prošlih sezona bio slučaj kad su u pitanju bili igrači'', rekao je Klopp pa nastavio o onom što najviše zanima navijače diljem Europe:

''Nisam u kontaktu ni s jednim klubom, ali ne namjeravam uzeti godinu dana pauze.''

Klopp je s Borussijom dva puta osvojio Bundesligu, uzeo Kup i igrao finale Lige prvaka s Bayernom.

Kloppovim nasljednikom bit će vjerojatno imenovan Thomas Tuchel, bivši trener Mainza, kluba iz kojeg je u Dortmund još 2007. stigao i Klopp.

Bila je to turbulentna sezona, u kojoj je Borussija prvi dio prvenstva završila na pretposljednjem mjestu i ispala u osmini finala Lige prvaka. U proljetnom dijelu prvenstva momčad je ipak počela nizati pobjede i trenutno se nalazi na 10. mjestu, što je poražavajuće za visoko postavljene kriterije u Dortmundu.

Prema Bildu, Kloppov nasljednik Tuchel trebao bi s Borussijom potpisati četverogodišnji ugovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider