Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezaustavljiv i silovit

VIDEO Ima jedan bolji i od Özila: Ovaj čovjek je u čudesnoj formi!

Mesut Özil u nedjelju je asistirao šesto kolo zaredom u Premierligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački reprezentativac igra sjajno za Arsenal ove sezone što je potvrdio nedjeljnim popravljanjem rekorda (šest kola zaredom je asistirao za pogodak u Premierligi).

No, nije Mesut Özil jedini koji na najvišoj razini suigračima lopte dijeli kao na pladnju.

Na svom Twitter profilu Bayern se pohvalio kako njihov Douglas Costa ima četiri pogotka i čak 14 asistencija u 18 nastupa u svim natjecanjima.

Brazilac koji je na Allianz Arenu stigao ovog ljeta iz Šahtara za odštetu od 30 milijuna eura na najbolji mogući način je zamijenio ozlijeđenog Francka Riberyja čiji se izostanak u momčadi Josepa Guardiole uopće ne osjeti.

Štoviše, Bavarci gaze sve pred sobom - Lewandowski (19 golova) i Müller (17) zabijaju kako se sjete, za što je među najzaslužnijima upravo Costa.

Douglas Costa je klasično krilo kojeg Josep Guardiola koristi na lijevoj strani, ali može igrati i desno. Upravo je kao desno krilo najčešće ga koristio Šahtar čijem gazdi Rinatu Ahmetovu nije prevelik problem bio iskrcati osam milijuna eura Gremiju.

Ferguson ga je planirao dovesti na Old Trafford

Tim više što je svojedobno veliki Sir Alex Ferguson Costu razmatrao kao ozbiljnog kandidata za nasljednika Cristiana Ronalda na Old Traffordu. S obzirom kako Brazilac igra ove sezone i kako (ne odveć atraktivno) izgleda Manchester United, navijači Crvenih vragova mogu samo žaliti što Ferguson nije izrealizirao svoju želju.

Inače, Costu je Gremio spazio u jednom manjem klubu (Novo Hamburgo) nedaleko Porto Alegrea još dok mu je bilo 11 godina. Razvijao se kod njih, iz godine u godinu privlačio sve veći broj skauta i onda otišao u Ukrajinu za već spomenutih osam milijuna eura. Tada su tim iznosom bili zadovoljni, ali iz ove perspektive jasno je kako su mogli izvući i puno više.

Što se tiče brazilske reprezentacije, bivši izbornik Luiz Felipe Scolari neshvatljivo je Costu izostavio s popisa za Svjetsko prvenstvo 2014. te je u dresu Selecaa debitirao tek prije godinu dana stoge ne iznenađuje brojka od samo 10 nastupa (postigao jedan pogodak, na ovogodišnjoj Copi). Ipak, novi brazilski izbornik Dunga vjeruje mu znatno više i za očekivati je da će se Costa ustaliti u početnoj postavi reprezentacije, pogotovo ako nastavi s ovakvim igrama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider