Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dominiraju, ali...

Messi i Ronaldo srušili su mnoge rekorde, ali ove nisu: Pogledajte što ih još čeka

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo postali su već polako dosadni sa svim mogućim rekordima koje su oborili u posljednjih sedam godina koliko dominiraju svjetskim nogometom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 2008. godine nijedan drugi nogometaš nije ponio titulu najboljeg igrača svijeta (Ballon d'Or), a kada govorimo o najboljima uvijek najprije spominjemo njih dvojicu. Razlog je vrlo jasan, Messi i Ronaldo iz godine u godinu obaraju rekorde i pomiču nogometne granice koje su se do pojave njih dvojice činile nedohvatljivima. Međutim, još uvijek postoje neke za koje će se još morati dobro oznojiti...

Kolege s Talk Sporta napravili su video koji prikazuje rekorde i neka postignuća koja tek trebaju pokušati oboriti. Neka su prilično nebitna, poput finala europskih kupova s različitim momčadima (Clarence Seedorf - Ajax, Real Madrid, Milan) ili broja momčadi za koje su zabijali u europskim natjecanjima (Zlatan Ibrahimović - 6), dok su neka gotovo nemoguća: najbrži pogodak u europskim natjecanjima (Roy Makaay - 10.12 sekundi).

Rekordi koji su jako zanimljivi, a koje bi tek trebali oboriti su:

1. Broj pogodaka u finalima europskih natjecanja

Messi i Ronaldo su zabili po dva, dok su Alfredo Di Stefano i Ferenc Puškaš zabili po 7!

2. Najbrži hat-trick u Ligi prvaka

Bafetimbi Gomis je zagrebačkom Dinamu postigao tri pogotka za svega osam minuta, dok je Messi Bayeru 'uvaljao' tri za 16 minuta, a Ronaldo Šahtaru za 27.

3. Broj sezona u europskim natjecanjima u kojima su postizali pogotke

Messi i Ronaldo zabili su dosada u 10 sezona, a apsolutni rekorder je Ryan Giggs koji je u dresu Manchester Uniteda zabijao u 16 sezona!

4. Najstariji strijelac u Ligi prvaka

Francesco Totti je s 38 godina i 59 dana zabio pogodak CSKA Moskvi. Ronaldu je trenutno 30 godina, a Messiju 28.

5. Postizali pogotke u uzastopnim sezonama Lige prvaka

Legendarni napadač Real Madrida i španjolske reprezentacije Raul Gonzalez postizao je pogotke u 14 uzastopnih sezona. Messi i Ronaldo su trenutno na 10.

6. Najviše pogodaka u jednoj sezoni europskih natjecanja

Rekorder je i dalje Radamel Falcao, koji je u dresu Porta u sezoni 2010/2011 postigao 18 pogodaka. Ronaldo je u sezoni 2013/2014 postigao 17, a Messi dvije sezone ranije tri manje.

7. Postotak pogodaka postignutih po utakmici tijekom karijere u UEFA-inim klupskim natjecanjima

Apsolutni rekorder je Nijemac Gerd Müller, koji je karijeru završio na prosjeku od 0.97 golova po susretu. Messi je trenutno na 0.77, a Ronaldo na 0.67.

Hoće li oboriti koji od navedenih rekorda tek treba vidjeti. U svakom slučaju vrijeme ide u prilog argentinskom genijalcu, koji je dvije godine mlađi od portugalskog reprezentativca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider