Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan gaf

Domagoj Ljubičić kao Yuichi Nishimura

Situacija iz finiša utakmice Hajduk - Istra 1961 podsjetila je na onu s uvodne utakmice Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Brazil - Hrvatska nije igrana tako davno (12. lipnja) da bismo zaboravili osnovne i najvažnije stvari.

Žestoki odgovor Hajduka: Bili smo i ostali trn u oku likovima bez ponosa i obraza!

Hrvatska je povela autogolom Marcela, Neymar je izjednačio, a onda se bezidejni Brazil dugo mučio pletući mrežu oko šesnaesterca Pletikose, ali bez prave prigode da ugrozi vrata naše reprezentacije. I onda, 20-ak minuta prije kraja, iz jednog potpuno bezazlenog ubačaja u šesnaesterac japanski sudac Yuichi Nishimura dosudio je jedanaesterac nakon što je Fred pao kao pokošen dok mu je iza leđa bio Dejan Lovren. Neymar je udarac s bijele točke pretvorio u pogodak za vodstvo Brazila, čiju je pobjedu u sudačkoj nadoknadi potvrdio Oscar.

Brazil je bio dominantniji suparnik, ali nije imao dovoljno konkretnosti u igri i da nije bilo nepostojećeg penala kojeg je izmislio Nishimura Hrvatska bi na otvaranju SP-a uzela veliki, senzacionalni bod. Uzela bi, ali nije.

Princip je isti, sve su ostalo nijanse

Ali, zato jest - Istra, koja je na Poljud stigla 38 dana poslije utakmice Brazil - Hrvatska. U Splitu se odigrala slična utakmica. Doduše, Hajduk je bio taj koji je poveo. Stvorili su nakon pogotka Gotala Bijeli nekoliko šansi za povećanjem vodstva u prvom dijelu, ali ih nisu realizirala i stigla je kazna preko Ivančića u finišu poluvremena.

U nastavku je Hajduk bio lošiji nego u prvom dijelu, lopta je stalno kružila oko kaznenog prostora Istre čiji je najistureniji igrač bio na 30 metara od svog gola. Mučili su se Splićani s probijanjem bunkera, imali su dosta nepreciznih dodavanja, ubačaja u prazno i neuspjelih driblinga, ali bi i unatoč tome uzeli sva tri boda na startu prvenstva da je osječki sudac Domagoj Ljubičić vidio ono što i cijeli stadion - čisti prekršaj Grafa na Maglici u 86. minuti utakmice.

Nije to jedina paralela između Nishimure i Ljubičića odnosno Hrvatske i Hajduka. FIFA je japanskog suca nekoliko dana stavila na hlađenje, ali je onda u jednoj utakmici bio četvrti sudac. Poznavajući HNS, Ljubičića, koji je naravno dobio negativnu ocjenu za svoj nastup na Poljudu, čeka poneka utakmica "kazne" u drugoj ligi i onda povratak u najviši rang. Baš onako po principu "tresla se brda - rodio se miš".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider