Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li on novi krivac?

Dok Engleska ismijava Mourinha i Chelsea, nazire se kraj legende i vođe

Aktualni engleski prvak Chelsea loše je otvorio novu sezonu s tek jednim osvojenim bodom u dvije utakmice.

Nedjeljni derbi dva posljednja engleska prvaka pripao je Manchester Cityju. Chelsea je potučen do nogu na Etihadu, dok su Građani najavili kako ove sezone nikome ne misle gledati u leđa. Dok je prvak uzeo samo bod iz prve dvije utakmice, City je s dvije 3:0 pobjede najavio ono što se od njih ionako očekuje.

I ne samo da je Chelsea rezultatski ušao loše u sezonu, nego je status prvaka u medijima jako, jako loš. Počelo je s onim histeričnim ispadom Josea Mourinha koji je izvrijeđao popularnu klupsku liječnicu Evu Carneiro. Javnost je jednoglasno stala u njenu obranu, pogotovo kad je stigla vijest da se Jose nije ispričao nego ju je još izbacio iz 'prve momčadi' liječničke službe.

Često je Mourinho bio u ratu s medijima, ali kad je iza sebe imao rezultate, on bi izlazio kao pobjednik u tom 'ratu'. Sada se sve okrenulo protiv njega, pa su se mediji uključili u inače 'forumaške' zafrkancije oko tzv. kola krivnje Josea Mourinha. Koga će Portugalac okriviti za poraz sljedeće kolo – suce, medije, protivnike, klupsku liječnicu, maskotu, medije, teren itd itd… Sebe neće, to je jedina sigurna oklada.

U Chelseaju gledali drugu utakmicu

Bolje nije bilo ni nakon teškog poraza od Manchester Cityja. Asmir Begović spašavao je prvaka teškog potopa već u prvih 45 minuta, ali u nastavku ni on nije mogao zaustaviti rapsodiju domaćina. Mnogi su nakon utakmice ustvrdili kako je Chelsea dobro prošao s tri komada u mreži, ali Jose Mourinho nije tako vidio utakmicu.

''Man City je bio boljih u prvih 45 minuta, a Chelsea u drugih 45. Rezultat nije baš realan'', rekao je Mourinho nakon utakmice i još jednom postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Tko zna što bi bilo da Ramiresu nije priznat regularan pogodak kod minimalnog vodstva domaćina, ali City je bio uvjerljivo bolja momčad. No, kada vidite službeni izvještaj sa službene stranice Chelseaja ispada da se domaćin jedva jedvice izvukao. Naravno, Englezi nisu propustili ismijati ovakav pogled na utakmicu pa su mnogi komentirali da je 'izvještaj pisala tajna služba Sjeverne Koreje ili Jose Mourinho'.

Kapetan, vođa i legenda, ali prespor

A što se događa u pozadini ove (mini) krize na Stamford Bridgeu? Da portugalski trener svojim izjavama nije zasjenio sve ostale, pričalo bi se o izrazito lošoj predstavi kapetana Johna Terryja. Mourinho ga je izvadio već na poluvremenu. Neki su pomislili da je riječ o ozljedi, ali…

''Ne, Terry nije ozlijeđen'', rekao je Mourinho nakon utakmice.

Je li to početak već dugo očekivanog kraja 'kapetana, vođe, legende' kako mu tepa vječni transparent na Stamford Bridgeu? Sergio Aguero nije bilo tko, ali Terry jednostavno nije mogao pratiti ritam utakmice. Nikad nije bio brz igrač, ali čini se kako je postao prespor. Prošla sezona bila je taj labuđi pjev, baš kao i Gerrardova ona prije dvije godine. Ni ta legenda nije više mogla pratiti ubojit ritam najbrže lige svijeta, a bilo bi ružno da oni budu najslabije karike.

Terry i Cahill fenomenalno su odradili prošlu šampionsku sezonu. Ovaj duet sporijih stopera svojim je sjajnim nadopunjavanjem pokazao kako to može itekako dobro funkcionirati. No, Mourinho je priznao kako je protiv Cityja morao uvesti bržeg Zoumu.

Obrana Bluesa mogla bi tako u vrlo skoroj budućnosti doživjeti promjene. Kupljen je lijevi bek Baba iz Augsburga za čak 28 milijuna eura i on ne bi trebao biti tek zamjena Azpilicueti. Štoviše, Joseov omiljeni 'komandos' trebao bi prijeći na svoju prirodnu desnu stranu, a u sredini bi se moglo dogoditi ono što se očekivalo već prošle sezone.

Novi dokapetan i vjerojatno budući kapetan Branislav Ivanović stiže na mjestu središnjeg braniča, možda ne već u sljedećem kolima, ali ovakav se scenarij čini neizbježnim.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider