Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Profitirat će svi

Dogovorena velika zamjena: Čeka se još odobrenje Juventusa

Zimski prijelazni rok službeno još nije počeo, ali uvelike se radi na transferima.

Gonzalo Higuain (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S prvim danom 2019. godine započet će zimski prijelazni rok, kada će klubovi moći registrirati nove nogometaše. Dok se službeni početak šoping ludila još uvijek čeka, brojni klubovi već rade na dovođenju pojačanja (primjerice, Aston Villa je već kupila Lovru Kalinića koji će 1. siječnja postati njihov član).

Tako je dogovoren jedan veliki posao, zamjena napadača između Milana i Chelseaja. U Milan bi trebao doći Alvaro Morata, a u smjeru Londona krenuti Gonzalo Higuain.

Morata se želi vratiti u Italiju

Obojica se nisu snašli u redovima svojih sadašnjih klubova i svi se slažu kako bi najbolja opcija bila da promijene sredinu. Higuain ne daje onaj golgeterski doprinos koji se od njega očekuje dok Morata nije ni sjena igrača koji je prije četiri sezone bio fenomenalan u dresu Juventusa.

Novi menadžer Chelseaja Maurizio Sarri u posljednje vrijeme igra bez klasičnog napadača što znači da Morata svaku utakmicu sjedi na klupi i dobiva mizernu minutažu, a s time ne može biti zadovoljan igrač koji ima 26 godina.

Higuaina u Chelseaju čeka Sarri

Što se Higuaina tiče, on je u Milan poslan ovog ljeta na jednosezonsku posudbu, jer je postao višak u Juventusu nakon što je stigao Cristiano Ronaldo, ali svojim partijama za Rossonere nije bio ni sjena igrača koji je žario i palio u Serie A igrajući za Napoli, baš pod vodstvom Sarrija.

Sve je dogovoreno, ali na putu prema realizaciji cijelog posla stoji - Juventus. Stara dama je posudila Higuaina Milanu i za to je dobila 18 milijuna eura ljetos, a na kraju sezone može dobiti još 36 milijuna ukoliko se Milan odluči kupiti Argentinca.

Hoće li doći do jednostavne zamjene posudbi ili će Juve dobiti neki iznos koji će biti dovoljan da digne rampu, to bi u konačnici trebale biti finese. Jer, do zamjene će, uvjereni su i talijanski i engleski mediji, sigurno doći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider