Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A tu je i postotak

Dobar posao Hajduka: Prodali Mikanovića za tri milijuna kuna

I službeno je potvrđen odlazak desnog beka Bijelih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dino Mikanović potpisao je za danski Aarhus koji je Hajduku na ime odštete platio 400.000 eura. Osim toga, Hajduk će dobiti i 20 posto od budućeg Mikanovićeva transfera.

Iznos je to koji će dobro doći poljudskoj blagajni uslijed nedostatka adekvatnih ponuda i jasne naznake kako ovo ljeto nemaju namjeru prodati dva najveća bisera omladinske škole - Nikolu Vlašića i Andriju Balića.

Mikanović je u Hajduk došao iz Osijeka u ljeto 2012., a premda je skupio 36 nastupa za prvu momčad, konstantno je bio u sjeni Avdije Vršajevića koji je ovog ljeta također napustio Hajduk, ali bez odštete te je trenutno slobodan igrač.

U bijelom dresu Mikanović nije imao priliku razviti svoj veliki potencijal, ali za njega još uvijek nije kasno - nedavno je proslavio 21. rođendan i igrač je koji itekako može napredovati.

Posao s Aarhusom zaključio je Jens Andersson, Šveđanin koji je trenutno sportski direktor tog danskog prvoligaša, a istu je funkciju obnašao i u Hajduku prije dvije godine.

Hajduku za poziciju desnog beka ostaju Fran Tudor koji je (izuzev jednog izgubljenog duela s Pjacom u maksimirskoj derbiju) pružio tri vrlo dobra izdanja na startu sezone, a tu je i Josip Bašić, 19-ogodišnjak koji je svojedobno u svom uzrastu bio kapetan u reprezentaciji Alenu Haliloviću, Anti Roguljiću i ostalim velikim talentima, ali dosad se nije uspio nametnuti. Ove bi sezone i on trebao dobiti značajniju minutažu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider