Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hvali trenera Hajduka

Dnjipro testira Dinamo, Mamić protiv Mamića: 'Liga prvaka nije prioritet!'

U 10.30 sati u Maksimiru započele su pripreme Dinama za novu sezonu. Na prozivci su se pojavila 23 igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamov glavni cilj ove sezone je plasman u Ligu prvaka?

„To ste vi rekli“, žustro je uzvratio Zoran Mamić na konstataciju novinara.

„Prioritet su prvenstvo i Kup, a ne Liga prvaka. Ne želimo takav imperativ“, kazao je trener Dinama, čija se izjava baš ne poklapaju s najavama izvršnog predsjednika Zdravka Mamić koji je najavio osam plasmana u Ligu prvaka u sljedećih deset godina.

Kako god, Zoran Mamiću će u prvoj fazi priprema nedostajati „modri“ reprezentativci.

„Pjaca, Schildenfeld, Ademi, Hodžić i Soudani trebali bi se priključiti momčadi do 20. lipnja, a Angelo Henriquez je na Copa Americi i sve ovisi o rezultatu Čilea. Antolić se dobro oporavlja, sanirao je upalu leđa i trebao bi biti uskoro s nama“, pojasnio je Mamić dodajući da će pripreme biti kratke, ali intenzivne.

„Već u pravih 28 dana sezone očekuje nas devet natjecateljskih utakmica po vrućem i sparnom vremenu. Neće biti lako, ali što je tu je. Nadam se da nećemo imati ozljeda i da će se reprezentativci vratiti zdravi“, kaže Mamić te otkriva da će Dinamo na pripremama odigrati pet prijateljskih utakmica.

„Znamo tri protivnika; Pleternica prije odlaska u Sloveniju, slovačka Žilina 25. lipnja i Kuban iz Krasnodara 28. lipnja. Nakon toga odigrat ćemo barem jednu utakmicu s jakom momčadi, nije iz Lige petice, ali nastupa u Europskoj ligi. Mogli bismo igrati s Dnjiprom 5. srpnja.“

Na temu pojačanja Mamić ističe:

„Doveli smo Schildenfelda i Barišića, Radonjić i Pamić vratili su se posudbe. Ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću da neće biti dolazaka ili odlazaka, jer prijelazni rok je tek počeo, ali mislim da je ovo 99 posto momčad koja će započeti sezonu.“

Dinamo je prošle sezone ponovno dominirao domaćom ligom, osvojio je deseti uzastopni naslov prvaka i nakon dužeg vremena dvostruku krunu, ali u Europi se opet nije proslavio. Kakve su šanse sljedeće sezone?

„U Europi nismo izgledali dobro u defanzivi. Nije to pitanje samo obrane, obranu igra cijela momčad i počinje od napadača. Svi moramo igrati obranu“, ističe Mamić.

Dinamov trener kratko je prokomentirao ustoličenje Slavena Bilića za novog trenera West Hama.

„Čestitam mu, to je velika čast za njega i hrvatski nogomet, da imamo svog trenera u Premiershipu.“

Poznaje li novog trenera Hajduka Damira Burića.

„Znamo se, ali ne poznajemo se baš najbolje. Radi se o izuzetnom profesionalcu, radio je u Freiburgu, Bayeru Leverkusenu i Werderu. Bayer je za mene referentna točka, znate moje veze s Bayerom. Želim Hajduku da bude kvalitetniji i jači, to je u interesu Dinama i hrvatskog nogometa.“

Pred kraj treninga Radonjić je napustio travnjak lagano šepajući. Čini se da se ne radi o težoj ozljedi, već samo o lakšom istegnuću mišića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider