Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bIT ĆE TEŠKO

Hajduk na Hajdukovce: Kalinić, Strinić i Bartulović vraćaju se na pun Poljud

Hajduk nije dobro prošao u ždrijebu play-offa Europske lige, jer stiže im jaki Dnjipro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dnjipro iz Dnjepropetrovska sljedeći je suparnik Hajduka u borbi za Europsku ligu. Ostala je još jedna stepenica Hajduku, no ona će biti teško prijelazna.

Stiže vrlo jaka momčad koja je ispala iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Kopenhagena. U Kijevu je bilo 0:0, a u uzvratu 2:0 za Dance. Nisu postigli gol, zbog situacije u Ukrajini moraju igrati u Kijevu, ali radi se o snažnoj momčadi iz jake ukrajinske lige.

Najzvučnije ime u sastavu Dnjipra sigurno je sjajni Jevhen Konopljanka koji je čeka unosni inozemni transfer u neki od euro velikana. Tu su i hrvatski nogometaši, redom bivši igrači Hajduka Nikola Kalinić, Ivan Strinić i Mladen Bartulović koji će se tako vratiti na svoj Poljud.

Bartulović je jedini počeo susret u Kopenhagenu na lijevom veznom (izašao na odmoru), dok je Kalinić zamijenio Brazilca Matheusa. Strinić je već bio spakirao kofere zbog transfera u West Ham, no sve je propalo pa sad čeka povratak u momčad.

''Dnjipro je kvalitetna momčad, bit će nam teško, ali borit ćemo se kao i do sada. Pokušat ćemo izboriti Europu kroz te dvije utakmice. Uvijek je ljepše igrati drugu utakmicu kod kuće. Znamo da će stadion biti pun'', rekao je Tino Sven Sušić, a Anton Maglica je dodao:

''Gdje god igrali, oni će biti domaćini u Ukrajini. Pokušat ćemo odigrati što bolje u prvoj utakmici kako bismo imali rezultat za uzvrat na Poljudu.''

Hajduk bolji u osamdesetima

Spomenimo i povijest. Hajduk je protiv Dnjipra igrao u sezoni 1985/1986. u osmini finala Kupa Uefa i slavio je u obje utakmice. Na Poljudu je Hajduk pobijedio sa 2-0, a oba gola zabio je Ivan Gudelj (47, 64), dok je u uzvratu bilo 1-0 za Splićane zahvaljujući autogolu Ukrajinaca.

Dnjipro nikada nije bio prvak neovisne Ukrajine, ali je dvaput osvajao prvenstvo bivšeg Sovjetskog Saveza. Godine 2004. iz Europe su izbacili zagrebački Dinamo u 2. kolu Kupa UEFA.

Prošle sezone prošli su skupinu Europske lige i prezimili u Europi. Izbacio ih Tottenham u 16-ini finala nakon što je stigao prednost Dnjipra iz prve utakmice (0:1, 3:1).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider