Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poznati svi polufinalisti

Đoković pokvario rođendan Ferreru

Novak Đoković i John Isner priključili su se Andyju Murrayju i Tomašu Berdychu kao polufinalisti ATP turnira u Miamiju, nakon što je Đoković svladao Davida Ferrera sa 7-5, 7-5, a Isner bolji bio od Nishikorija sa 6-4, 6-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Ferrer je u četvrtak slavio 33. rođendan, ali Novak Đoković nije bio spreman darovati Španjolcu plasman u polufinale turnira Masters 1000 serije u Miamiju. Ferrer je vodio 4-1 u prvom setu, ali je u sedmom gemu izgubio prednost nakon desetominutne borbe. U drugom setu je Đoković propustio meč-loptu servirajući kod 5-4, ali dva gema poslije nije ponovio pogrešku i probio se u polufinale.

"Morao sam sve ostaviti na terenu, boriti se za svaki poen, jer on ništa ne daruje. No, kad sam dolazio na teren znao sam da će biti tako. On je veliki borac, puno trči i uvijek tjera suparnika na dodatni napor", nahvalio je Đoković slavljenika Ferrera.

Branitelja naslova na putu prema finalu čeka domaći miljenik John Isner koji je na putu do polufinala već srušio dva Top 10 igrača, Kanađanina Miloša Raonića i Japanka Keija Nishikorija, a znao je već pobjeđivati Đokovića na turnirima Masters 1000 serije, 2012. u polufinalu Indian Wellsa i 2013. u četvrtfinalu Cincinnatija.

"Uzastopne pobjede nad Top 10 igračima će mu dati samopouzdanja. Bit će agresivan, bit će spreman riskirati. To ga čini vrlo opasnim", rekao je Đoković uoči dvoboja s Isnerom kojeg je prije dva tjedna pobijedio u osmini finala turnira u Indian Wellsu u dva seta.

ATP Miami - četvrtfinale:

Novak Đoković (SRB/1) - David Ferrer (ŠPA/6) 7-5, 7-5
John Isner (SAD/22) - Kei Nishikori (JAP/4) 6-4, 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider