Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogođen u srce

Dirljiva priča oca žrtve masakra: Sanjao sam da moj Sandro zaigra za Hajduk

Na 20. obljetnicu strašnog zločina otac najmlađe žrtve prisjetio se ubojstva svog sina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najtežih zločina nad civilima u Tuzli i okolici za vrijeme rata dogodio se 25. svibnja 1995. godine. S obližnje planine Ozren ispaljena je na Kapiju, ulicu u središtu grada, granata koja je ubila 71 osobu.

Najmlađa žrtva bio je dvoipolgodišnji Sandro Kalesić, dječak kojeg je geler pogodio u srce dok je sjedio s roditeljima u jednom kafiću.

Njegov otac tuzlanski je novinar Dino Kalesić koji je povodom 20. obljetnice od ove tragedije pričao o tome kako je zamišljao budućnost za svoga sina i čime bi se, da je živ, danas bavio. Između ostalog, otkrio je kako je Sandro od prvih koraka pokazao interes za nogometom.

"Vezan je bio za loptu još kao mali, između granata i sirena, gledao je utakmice sa mnom, igrali smo se i u kući i vanka. Odmah je počeo s obje noge pucati jednako, vidjelo se da ima nekog 'šlifa' što bi se reklo. Da je danas živ, imao bi 22 i pol godine, vjerojatno bi završavao fakultet i iza sebe bi imao tri-četiri sezone prvoligaškog nogometa. Bio bi usmjeren na Hajduk, takva je vizija bila, da se tamo preselimo", otkrio je Kalesić u razgovoru za RTV7.

Priča Dina Kalesića na videu počinje od 22:45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider