Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Astra izbacila Lyon!

Dinamovi protivnici: Osramoćeni Celtic, šokirani Salzburg i opet Rumunji

Zagrebački Dinamo igrat će u skupini D Europske lige sa Celticom, Salzburgom i Astrom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je izvučen iz treće jakosne skupine s nositeljem Red Bull Salzburgom, Celticom i rumunjskom Astrom. Salzburg i Celtic stigli su u skupine Europske lige izravno nakon ispadanja u play-offu Lige prvaka, dok su Dinamo i Astra prošli play-off ovog natjecanja.

Ždrijeb Europske lige: Dinamo sa Salzburgom i Celticom, Rijeci Sevilla i Feyenoord!

''Grupa koju smo dobili je atraktivna i dobra; ne dobra kao lagana nego kvalitetna. Znamo da su Celtic i Red Bull Salzburg uvijek dobri, a vidjeli smo što je Astra napravila Lyonu. Sve su ozbiljni protivnici i ako želimo napraviti nešto više svaku utakmicu moramo biti još bolji nego u prošlim susretima. U ovom trenutku ne znam raspored, a kada vidimo s kime otvaramo tako ćemo se i početi pripremati'', rekao je trener Modrih Zoran Mamić odmah nakon ždrijeba.

Slično razmišlja i strijelac pobjedničkog pogotka protiv Petrolula Domagoj Antolić:

''Zadovoljni smo sa ždrijebom jer smo dobili jake i atraktivne protivnike. Celtic i Red Bull imaju renome u Europi i o njima se ne treba puno govoriti, a Astra je prošla Lyon tako da je to dovoljno upozorenje. Idemo se boriti u svakoj utakmici, dati sve od sebe i pokušati proći skupinu.''

Red Bull najopasniji protivnik

Red Bull je šokiran u Malmou. Nakon 2:1 pobjede u Austriji, Malmo je uzvratio na svom terenu s 3:0. Mnogi su ostali iznenađeni ovim rezultatom jer je Salzburg momčad kojoj su se predviđale lijepe stvari u Ligi prvaka. Očito je odlazak Nijemca Rogera Schmidta na klupu Lverkusena bio preveliki udarac za vrlo atraktivnu ekipu Salzburga koju predvodi kapetan i ubojiti strijelac Jonathan Soriano.

U austrijskom prvenstvu imaju svih šest pobjeda i čudesnu gol razliku 29:1, a Soriano je zabio čak 10 komada. Prošle su godine Austrijanci zaustavljeni u osmini finala EL-a od Basela nakon domaćeg 2:1 poraza.

Momčad im vrijedi čak 67 milijuna eura, a glavne zvijezde su osim Soriana veznjaci Belgijanac Massimo Bruno i Slovak Kevin Kampl, te napadači Brazilac Alan i Senegalac Sadio Mane.

Red Bull je izbacio Modre iz kvalifikacija za Ligu prvaka 2009. godine i ovo je prilika za revanš.

Celtic u nokautu i  - idealan

Celtic je jedna od priča ovogodišnjih euro kupova. Klub slavne prošlosti bez Lige prvaka ostavio je Maribor pobjedom 1:0 u Glasgowu čemu se radovala čitava nogometna Europa. Celtic je, podsjetimo pao na loš glas nakon što ih je UEFA pogurala u play-off Lige prvaka iako su od Legije u dvije utakmice izgubili čak 6:1.

Celtic je u slaboj formi ove godine. Osim što su ih Poljaci razbili, a Slovenci šokirali, u škotskom su prvenstvu tek peti s utakmicom manje. Rekli bismo idealan ždrijeb jer je ugledno ime, a zreli su za pobijediti ih.

Momčad je procijenjena na 54 milijuna eura, milijun eura manje od vrijednosti Dinama prema podacima transfermarkta

Astra slična Petrolulu, izbacili su Lyon

Rumunjska Astra je na papiru najlakši protivnik u skupini D. No, treba znati kako su u play-offu izbacili francuski Lyon! I to pobjedom 2:1 na Gerlandu koja im je bila dovoljna čak i uz domaću poraz 0:1 u uzvratu.

Ove sezone su prvi put u povijesti izborili plasman u skupinu Europske lige, a u klupskoj povijesti nikada nisu bili rumunjski prvaci. Najbliže tituli bili su prošle sezone osvojivši drugo mjesto iza Steaue. No, lani su osvojili kup.

Astra je trenutna treća momčad rumunjskog prvenstva sa samo bodom zaostatka iz vodećeg Petrolula.

Istina, Dinamo je s 5:2 riješio baš Petrolul u play-offu, no ako Modri žele novu pobjedu u Rumunjskoj morat će biti bolji nego u toj utakmici. Zanimljivo, Astra je također iz Ploiestija, ali Dinamo neće opet na mjesto zločina jer se klub prije dvije godine premjestio nešto južnije u Giurgiu.

Momčad je procijenjena na 30 milijuna eura, a sastavu imaju 11 stranaca. Glavni igrači su nigerijski napadač Kehinde Fatai koji je zabio četiri gola u tri utakmice, ganski napadač Gabriel Enache, brazilski veznjak William, te Rumunj Gabriel Enache.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider