Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gojak junak

Dinamovi juniori srušili Olympiakos u Grčkoj i došli nadomak proljeća u Europi!

U susretu 4. kola F skupine juniorske Lige prvaka Dinamo je u Pireju pobijedio Olympiacos 3-1 i ostao u igri za direktan plasman u osminu finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za 'modre' zabili su Ivan Božić (2) i Amer Gojak (12, 85), dok je pogodak za grčki sastav zabio Kostas Megaritis (56).

Prije dva tjedna Dinamo i Olympiacos su na Hitrec Kacijanu odigrali 2-2, a Dinamo se spasio izjednačivši u sudačkoj nadoknadi. U uzvratu je momčad Marija Cvitanovića odigrala sjajno i posve zasluženo izborila pobjedu koja je ostavlja u borbi za prvo mjesto u skupini i direktan plasman u osminu finala. Mladi nogometaši Dinama sjajno su otvorili utakmicu i već nakon 12 minuta vodili su 2-0. U drugoj minuti zabio je Božić, a deset minuta kasnije i Gojak na Fintićevu asistenciju. Olympiacos je smanjio u 56. minuti golom Megaritisa, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Gojak svojim drugim golom pet minuta prije kraja susreta.

U drugom susretu iz ove skupine Bayern i Arsenal su odigrali 1-1. Mladi Bavarci su poveli u 10. minuti golom Fabiana Benka, igrača hrvatskih korijena, a izjednačio je Bennacer Ismael u 38. minuti. Londonski 'topnici' su u 43. minuti promašili jedanaesterac, a neprecizan je bio Ben Shaef.

Nakon četiri kola na ljestvici vodi Arsenal s deset bodova, Dinamo ima sedam, Olympiacos četiri boda, a na začelju je Bayern s jednim bodom. U idućem kolu, 24. studenog Dinamo gostuje u Londonu kod Arsenala, dok će u Munchenu snage odmjeriti Bayern i Olympiacos.

Plasman u osminu finala osigurat će pobjednici skupina, dok će drugoplasirani izboriti plasman u play-off.

4. kolo
Olympiacos - DINAMO 1-3 ( Megaritis 56 / Božić 2, Gojak 12, 85)
Bayern - Arsenal 1-1 (Benko 10 / Ismaek 38)

LJESTVICA:
1. Arsenal 4 3 1 0 8-3 10
2. DINAMO 3 2 1 1 8-6 7
3. Olympiacos 4 1 1 2 6-7 4
4. Bayern 4 0 1 3 2-6 1

RASPORED:
5. kolo - 24. studenog
Arsenal - DINAMO
Bayern - Olympiacos

6. kolo - 9. prosinca
DINAMO - Bayern
Olympiacos - Arsenal

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider