Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šute kao zaliveni

Dinamova 24 sata puna preokreta: Zašto je otkazana izvanredna press-konferencija?

Što se to kuha u Dinamu? Pitanje je to koje se provlači cijeli dan u sportskim krugovima.

Sve je krenulo u ponedjeljak navečer kada su se oštrim priopćenjem javili BBB ponovno tražeći demokratske izbore te prozivajući vodstvo kluba spomenuvši sintagmu "mafijaška struktura". Koji sat nakon toga, Dinamo novinarima šalje poziv za izvanrednom konferencijom za medije u utorak u podne.

No, dok su novinari već bili na licu mjesta, konferencija je naprasno otkazana.

Prema neslužbenim informacijama tema je bila alarmantno stanje maksimirskog stadiona.

Ovdje je stavljena zaštitna mreža na inzistiranje UEFA-e, zbog opasnosti od urušavanja zapadne tribine. U ponedjeljak navečer palo je i staklo s ovog mjesta.

U Dinamu nitko ne želi ništa reći

Za utorak sazvanu konferenciju za medije nitko iz Dinama nije htio komentirati. Nismo tako bili niti u mogućnosi čuti što Dinamo misli o priopćenju koje su poslali BBB.

Indikativno je da je iste večeri kad je objavljen poziv na izvanrednu press konferenciju, navijačka skupina BBB poslala priopćenje u kojem traže demokratske izbore i kraj političko-mafijaškog upravljanja klubom.

"Od nadležnih tijela NK Dinamo tražimo da hitno, u što kraćem roku pokrenu procese u kojima će Dinamovo članstvo imati ključni utjecaj u izboru vodstva kluba. Da klub više ne robuje interesima i hirovima pojedinaca i da o njemu odlučuju dinamovci, a ne političari i mafijaši", između ostalog su poručili Boysi.

Boysi traže izbore, DTSM proziva Bandića

Dinamova navijačka skupina u priopćenju također govori o svemu što se u klubu događalo posljednjih desetak godina, a zanimljivo je i kako spominju "nove struje" u borbi za prevlast:

"Na kuloarske priče o nekim novim strujama u borbi za prevlast u Dinamu Bad Blue Boysi jedino mogu odgovoriti onako kako odgovaramo svima skoro čitavo desetljeće - u obzir dolaze samo i jedino demokratski izbori za novu upravu i novog predsjednika kluba!"

Priopćenju BBB priključila se i udruga Dinamo to smo mi, koja pak otvoreno proziva gradonačelnika Milana Bandića.

"Zbog nepoduzimanja ničega osim pokretanja bezbrojnih studija i projekata vezanih za stadion koje ne služe ničemu osim trošenju javnih novaca, glavni krivac za stanje maksimirskog stadiona je Milan Bandić koji u 18 godina mandata kao gradonačelnik i 13 godina kao počasni predsjednik Dinama nije sposoban svojem gradu i klubu osigurati stadion primjeren metropoli države članice Europske unije", poruka je iz DTSM-a.

Iz kluba, kao i iz Grada tijekom utorka nije bilo nikakvih odgovora na naše upite. Nije bilo reakcije niti direktora maksimirskog stadiona, Miljenka Sakomana, čija tvrtka radi na održavnju travnjaka. Njega su iz Udruge prozvali da kao zaposlenik Dinama, odnosno Grada sa svojom privatnom tvrtkom od grada uzima milijune za održavanje maksimirskih travnjaka. Nad Maksimirom tako i dalje ostaje lebdjeti puno upitnika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider