Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još nije gotovo!

Dinamov i Mamićev 'biti ili ne biti': Utakmica za nadu i preokret

Dinamo večeras igru prvu od dvije utakmice odluke za ostvarenje 45 godine dugog sna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučer je bilo točno 45 godina od posljednje pobjede (Marseille) Dinama kojom se osiguralo europsko proljeće. Činilo se kako je ovo napokon ta sezona kojom će se prekinuti ta uistinu grozna preduga tradicija, ako baš hoćete, prokletstvo. Astra je razbijena s 5:1, lagano se vraćao osmijeh na lice Zorana Mamića nakon šokantnog i neočekivanog ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka već u 3. pretkolu.

I onda su stigla tri poraza. Prvi onaj u Glasgowu u kojem je Dinamo izgubio iako je izgledao bolje od Celtica, a onda je i ona dva od Salzburga koji je potpuno demolirao Modre u dvije utakmice s ukupnom gol razlikom 9:3.

William mogući heroj Dinama

Da maksimirskih 5:1 ne bude totalna katastrofa, iako je uistinu i bila, pobrinuo se Brazilac William koji je zabio Celticu u 79. minuti i tako omogućio Modrima da ne ostanu bez mogućnosti prolaska skupine već dva kola prije kraja.

Samo zahvaljujući tom golu i remiju Astre, Modri bi danas pobjedom upravo protiv Rumunja u gostima mogli zadržati nadu u drugo mjesto. Remi ili poraz gurnuo bi Celtic dalje bez obzira kako završi današnja utakmica Škota i Austrijanaca na Celtic Parku.

Osim pobjede, Dinamu bi jako koristila pobjeda Salzburga. Onda bi im na Maksimiru u zadnjem kolu bila dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Celtica. Remi u Glasgowu značio bi da Dinamo osim večerašnje pobjede mora pobijediti i Celtica s dva razlike. Ako Škoti večeras pobjede favorizirani Salzburg, sve je gotovo…

Prvi uvjet za veliki preokret i Mamićev spas

Jedan od večerašnjih pozitivnih ishoda donio bi popravak raspoloženja na Maksimir. U prvenstvu nisu zabili u posljednje dvije utakmice, u Europi su izgubili posljednje tri. Derbi s Hajdukom nije ni odigran, puno se toga lošeg skupilo u hrvatskom nogometu…

Zoran Mamić dobio bi veliku 'jesi li nisi' priliku za obračun sa Celticom za dva tjedna. U protivnom ga vjerojatno ni vlastiti brat ne može spasiti odlaska s mjesta trenera. Za utjehu, ostala bi mu funkcija sportskog direktora tako da neće doživjeti klasičnu sudbinu Jurčića, Čačića i ostalih.

Pozitivan rasplet u ovoj priči bio bi veliki preokret. Sreća je malo pomazila Modre zbog tog gola Astre, a na njima je da s dvije pobjede dodatno isprovociraju Božicu Fortunu. Bilo bi to pravo malo čudo, ali nije nemoguće. Za početak, večeras se traži – pobjeda!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider