Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri spremaju tužbu

Dinamo žestoko po Hajduku: 'Ovo je pokušaj stvaranja kaosa, kazna mora biti drastična'

Jedan od rijetkih koji je došao pred novinare nakon otkazane utakmice Dinama i Hajduka bio je direktor 'modrih' Tomislav Svetina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka odbili su izaći na teren maksimirskog stadiona i odigrati utakmicu 16. kola Prve HNL protiv Dinama, nakon što delegat utakmice Lino Roša nije želio udovoljiti njihovom zahtjevu za odgodom početka dvoboja.

''Ovo što se danas dogodilo je jedan od najtužnijih trenutaka našeg nogometa. Ipak, nećemo se lagati i treba jasno reći da ništa nije slučajno i tko god misli da je – vara se. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja stvaranja kaosa u hrvatskom nogometu. Ovo je zaista tužno. Ništa drugo nego pokušaj puča. Vjerujte – to im neće proći. Hrvatski nogomet i javnost su dovoljno zreli da mogu prepoznati neke stvari'', rekao je glavni direktor Dinama za službenu klupsku stranicu te nastavio:

''Dinamo ima personalizirane ulaznice za sve svoje tribine; cijelu sezonu. Poštujući proceduru detaljno smo upoznali Hajduk i Torcidu s pravilima ponašanja na našem stadionu i uredno su znali sve što znači personalizirana prodaja. Zbog čega se danima pričalo o neredima i svemu osim o nogometu? Jasno je – 194 boda manje i godine neuspjeha je najlakše opravdati izjavom 'netko je drugi kriv'. Stvari treba nazvati pravim imenom: postoji klub koji u Hrvatskoj želi stvoriti kaos i to je Hajduk. Mi smo od policije dobili popis osoba koje ne mogu ući na stadion i to su 92 osobe koje mi kao organizator ne smijemo pustiti jer ćemo inače snositi posljedice. Oni bez obzira na to dolaze i onoga trenutka kada prvi ne može ući stiže naredba da nitko ne ulazi. Gazda Hajduka, a Torcida to je, naređuje svima da se okrenu, a igračima da ne izlaze na teren.''

''Je li normalno da se ne igra derbi svih derbija? Posebno nakon sjajne igre igrača iz naše lige protiv Argentine i momčadi protiv Italije? Siguran sam da će za pet dana mediji biti puni spinova kako su i za ovo krivi Dinamo, Zdravko Mamić i Zagreb. Pa delegat je jasno rekao da je Torcida zabranila Hajduku odigravanje utakmice. Medijska slika koja je stvorena danima – sve je išlo prema prekidu utakmice'', izjavio je Svetina za klupsku stranicu GNK-a Dinamo.

''Treba biti drastična kazna jer očito postoje ljudi koji rade sve da unište hrvatski nogomet, a sve zato da se zatomi vlastita nemoć. Pogledajte razliku Dinama i Hajduka u bodovima i trofejima i sve će vam biti jasno. Hajduk je tražio razlog da stvori kaos i našao ga je u tome da nekoliko navijača ne može ući. Nema opravdanja. Svatko mora odgovarati za svoje postupke i to drastično'', zaključio je Dinamov direktor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider