Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika bitka za jedinicu

Dinamo za drugoligaški derbi pozvao HNL zvijezde i - izgubio

Varaždin i Šibenik bore se za prvo mjesto u Drugoj HNL i izravni ulazak u najviši rang.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi 20. kola Druge HNL igrao se na pomoćnom terenu stadiona Maksimir, snage su odmjerili Dinamo II i Varaždin, a gosti su slavili s 2:1.

Bila je to utakmica koja je u svojoj najavi privlačila dosta pozornosti jer se Varaždinci bore sa Šibenikom za prvo mjesto među drugoligašima koje donosi izravni plasman u Prvu HNL.

Svoj dio posla u ovom kolu Šibenčani su obavili u subotu pobjedom od 3:2 protiv BSK-a na svom Šubićevcu.

Pred Varaždinom je bio sam po sebi težak zadatak, a Dinamo im ga je dodatno otežao s time što su u početnu postavu stavili četiri prvotimca. Iznenađujuće su tako u drugoligaškom dvoboju zaigrali trenutno treći strijelac Prve HNL Komnen Andrić, zatim Lovro Majer i Nikola Moro koji je za Dinamo nedavno igrao u uzvratu osmine finala Europske lige protiv Benfice, te povremeni iranski reprezentativac Sadegh Moharrami.

Unatoč tome Dinamova druga momčad je izgubila, a Varaždin osvojio tri supervažna boda u borbi sa Šibenikom za prvo mjesto.

Dvojac koji ima iskustva igranja u Prvoj HNL - Leon Benko i Dejan Glavica - postigli su pogotke za Varaždince, dok je poraz Dinama u sudačkoj nadoknadi ublažio Leon Šipoš.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider