Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Ćorićev pogon

Dinamo 'blitzkriegom' u prvom dijelu srušio imenjaka iz Gruzije!

U prvom susretu trećeg pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 12.000 gledatelja pobijedio gruzijskog imenjaka 2-0 i načinio veliki korak prema plasmanu u završnu rundu kvalifikacija.

Golove za 'modre' zabili su El Arabi Soudani (39) i Ante Ćorić (42). Uzvrtani susret je 2. kolovoza u Tbilisiju.

Dinamo je svoju europsku avanturu započeo protiv Vardara u 2. pretkolu, a prolazom protiv Gruzijaca stigao bi korak do Lige prvaka, ali i osigurao barem nastup u skupini Europske lige.

Hrvatski prvak se više od pola sata mučio i tražio protiv gostiju iz Tbilisija. Dinamova vezna linija nikako nije uspjela spojiti nekoliko kvalitetnih dodavanja. U prvih 30 minuta najbolju priliku su imali gosti kada je Čanturašvili opasnu pucao iznad Eduardova gola.

U završnici prvog poluvremena Dinamo je napokon proradio i u razmaku od svega tri minute dva puta je svladao Anthonyja Scribea. Dinamo je poveo u 39. minuti kada je Ćorić sjajnom asistencijom prebacio zadnju liniju gostiju i u zicera gurnuo Soudanija koji mirno šalje loptu pored istrčalog Scribea. Tri minute kasnije i Ćorić se upisao među strijelce. Soudani je odlično na krilu pronašao Fernandesa koji je ušao u kazneni prostor i gurnuo loptu Ćoriću kojem nije bilo teško zabiti u praznu mrežu.

U drugom dijelu utakmice Gruzijci su zaigrali nešto otvorenije, što je otvorilo dosta prostora iza leđa gostujuće obrane. No, nažalost 'modri' to nisu kaznili i u drugom poluvremenu nije bilo golova. Možda i najbolju priliku imali su Fernandes i Antolić koji su u 87. minuti išli dva na jednog braniča, ali je Fernandes loše dodao.

Rezultati prvih utakmica trećeg pretkola nogometne Lige prvaka:

BATE Borisov (Blr) - Dundalk (Irs) 1-0
Ludogorec (Bug) - Crvena zvezda (Srb) 2-2
Sparta Prag (Češ) - Steaua (Rum) 1-1
Partizani (Alb) - Salzburg (Aut) 0-1
Viktoria Plzen (Češ) - Karabag(Aze) 0-0
Rostov (Rus) - Anderlecht (Bel) 2-2
Ajax (Niz) - PAOK (Grč) 1-1
DINAMO (HRV) - Dinamo Tbilisi (Gru) 2-0
Šahtar (Ukr) - Young Boys (Švi) 2-0

U srijedu, 27. srpnja:

Astana (Kaz) - Celtic (Ško)
Rosenborg (Nor) - APOEL Nikozija (Cip)
Astra (Rum) - FC Kopenhagen (Dan)
Fenerbahče (Tur) - Monaco (Fra)
Trencin (Slk) - Legia Varšava (Polj)
Olympiakos (Grč) - Hapoel Beer Sheva (Izr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider