Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo u totalnoj komi: Mamići na tribinama, 'modri' još gori

Iako je od 64. minute imao igrača više, Dinamo je odigrao tek 1:1 s luksemburškim amaterima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Fole Esch ispraćeni su s Maksimira bučnim pljeskom, a „modri“ salvama zvižduka. Luksemburžanima je remi povijesni uspjeh, Dinamu povijesna sramota.

Zoran Mamić nije sjedio na klupi, odlučio je pratiti prvo poluvrijeme s tribine pa se pred kraj spustio na atletsku stazu podno južne tribine. Nije izgledao sretno i nasmijano, iako je nekoliko sati prije utakmice izašao iz pritvora. A kako i bi kad je Dinamova igra bila tako loša da se to nije dalo gledati. „Modri“ su odigrali prvo poluvrijeme ispod svake razine. Da ne znate tko igra, nikako ne biste mogli zaključiti da su igrači u „modrim“ dresovima apsolutni favoriti. Amateri iz Luksemburga povremeno su izgledali čak opasnije i ozbiljnije.

Do vodećeg pogotka gostiju, „modri“ su se vukli po terenu kao da ih netko prisiljava igrati. Probudili su se tek kada je Fola povela. No, ni tada nisu značajno podigli ritam. Izjednačili su iz doista lijepe akcije, ali osim gola ne može se puno toga izdvojiti.

U drugom dijelu „modri“ su krenuli puno ozbiljnije, pretpostavljamo da im je glavni trener očitao bukvicu u svlačionici, ali nikako im nije uspijevalo probiti defenzivni blok gostiju. Luksemburžani su se dobro držali čak i nakon što im je isključen igrač u 64. minuti. Dinamo ni s igračem više nije napravio baš ništa. Jalovo je napadao, ali bez pravih šansi. Može se reći da je to bila prilično izjednačena utakmica.

Taj podatak dovoljno govori kako je Dinamo odigrao i u kakvoj je formi. Loša igra protiv Hajduka ipak nije bila slučajnost i ne može se pripisati samo „olovnim nogama“ na početku sezone. Dinamo će vjerojatno proći Folu, možda teže nego što smo pretpostavljali, ali s ovakvom igrom neće daleko stići. „Modri“ se moraju dramatično dići u sljedećih nekoliko dana ako se želi plasirati u doigravanje za Ligu prvaka.

Zoran Mamić drugo je poluvrijeme odgledao s tribine, dok je njegov stariji brat Zdravko pratio susret iz lože na vrhu donje zapadne tribine. Po izlasku iz zatvora izvršni predsjednik Dinama izjavio je da bi „modri“ razbili Hajduk da je on bio na slobodi. Nikada nećemo saznati, ali činjenica je da njegova nazočnost na utakmici s Folom nije osobito motivirala Dinamove izvrsno plaćene nogometaše. Čini se da je vrijeme za jedan nadahnuti motivacijski govor ili možda „skidanje svega s nebesa“?

Kako god, „modre“ prate pehovi na svim poljima. Broj unesrećenih igrača povećava se takvom dinamikom da se osrednja maksimirska bolnica na kraju grada polako pretvara u regionalni centar za prihvat ranjenih i stradalih u ratnim operacijama i elementarnim nepogodama. Naravno, šalimo se, ali doista je situacija alarmantna. Nakon Ademija, Schildenfelda, Fernandesa, Sigalija, Antolića, Pavičića, Radonjića i Husejinovića, ozlijedio se i Ante Ćorić na zagrijavanju pa je umjesto njega zaigrao Marko Rog.

U trenutku pisanja ovog teksta nismo znali o kakvoj je ozljedi riječ. Nije izgledalo ozbiljno, ali ni ozljeda Schildenfelda u početku nije izgledale bogzna kako zabrinjavajuća pa se pretvorila u višetjedno izbivanje, tako da moramo pričekati s liječnikom ekspertizom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider