Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bit će burni dani pred nama"

Dinamo traži trenera, u igri tri imena: "Podjednaka je krivica i na Upravi"

Klub iz Maksimirske 128 trese velika i neočekivana kriza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poraz od Lokomotive presudio je Mariju Cvitanoviću i potvrdio krizu koja trese Maksimir. Nije to ni skrivao potpredsjednik kluba Tomislav Svetina.

"Je, apsolutno nešto što nismo očekivali. Činjenica je da je burna noć ispred nas, bila i iza nas, i ovi dani pred nama da će biti isto takvi burni."

Možete li nam otkriti nekakve kandidate za poziciju trenera?

"Ne", odgovorio je Svetina:

"Dakle, mi nismo imali plan B, pa možemo sad reć 'evo, Mario se povukao, pa mi imamo gotovo rješenje'. Priča se, razgovara se, za par dana ćemo bit konkretniji", poručio je Svetina.

"Loša selekcija momčadi, loša pojačanja..."

A dok Uprava vijeća, mnogi, među kojima i novinar GOL.hr-a Ivica Medo, u to vrijeme ističu drugu stvar.

"Trener je najveći krivac, ali nije jedini krivac. Mislim da je podjednaka krivica na Upravi. Loša selekcija momčadi, pojačanja iz inozemstva su se pokazala najblaže rečeno lošima. Loša selekcija sa svojim nekim mladim igračima, opet puštaju igrače u druge klubove gdje pokazuju da su bolji od ovih koji su došli u Dinamo."

Primjer Pavičića u Rijeci?

"Primjer Pavičića je evidentan. Sve je ostalo bilo lako predvidljivo."

I sada se kao kandidati za novog trenera ističu tri imena: Nikole Jurčevića, Igora Jovićevića i Ante Čačića.

"Znakovite Jurčevićeve izjave"

A čini se da je najbliži upravo nekadašnji Vatreni, trener koji je uz Slavena Bilića prošao visoke reprezentativne, pa i klupske razine.

"Znakovite su izjave Jurčevića. On nije potvrdio, ali nije ni demantirao i tu je sve jasno. Znači da kontakti postoje, samo je pitanje hoće li doći do dogovora", smatra Medo.

S obzirom na trenerski i igrački renome, Jurčević će tražiti potpunu trenersku samostalnost, a za koga god se u Dinamu odlučili, Svetina ne sumnja u osvajanje prvenstva.

"Ja mislim da ne. Dakle, mislim da je kvaliteta momčadi takva da mi ne bi trebali ugrozitu prvenstvo ni sekundu. Mislim da je šest bodova dovoljna prednost. Prije svega oslanjamo se na momčad koja će biti sigurno dostatna za osvojiti prvenstvo, a ja se nadam i duplu krunu, pa i za ozbiljno 'pofajtati' se u Europi."

Novi trener trebao bi debitirati u subotu protiv Rudeša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider