Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Hajduk igra perfidnu igru'

Dinamo traži strane suce i teško optužuje Hajduk

Kada smo se jučer u tekstualnom prijenosu susreta Hajduk-Zagreb našalili kako će zbog dosuđenog 11-erca Dinamo sazvati konferenciju za novinare, nismo ni slutili koliko smo blizu bili istini. Ovaj put medijima se obratio Damir Vrbanović te optužio Splićane za perfidnu igru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se medijski rat između Dinama i Hajduka. Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola, a s Maksimira i Poljuda pucaju iz svih oružja. Danas je pred novinare izašao direktor Modrih Damir Vrbanović. Njega nismo dugo vidjeli, no očito na Maksimiru nisu htjeli da se s pričama o sucima pojavljuju uvijek isti ljudi.

>> Boysi Bandiću predali 18 tisuća potpisa protiv Mamića

>> Medić o poljudskom penalu: Sudac je kriminalac

'Hajduk igru neku perfidnu i licemjernu igru', bio je oštar i izravan Damir Vrbanović. Penal nad Ibričićem digao je novu buru koja kreće s Maksimira. Dinamo će službeno zatražiti da strani suci sude tri svibanjske utakmice s Hajdukom, dvije u finalu Kupa te posljednju utakmicu u prvesntvu na Poljudu.

'Ako HNS ne dopusti strane suce morat će preuzeti odgovornost za eventualne posljedice', prijeti Vrbanović.

Vrbanović se osvrnuo na riječi predsjednika Hajduka Peroša koje je izrekao dan prije nedjeljne utakmice. Peroš je tada pričao o neregularnom prvom golu Dinama protiv Šibenika kolo prije. Vrbanović kaže kako je sada na isti način sudac pomogao Hajduku dosudivši, po njemu, nepostojeći penal.

Direktor Dinama vratio se i na poljudski derbi. U Dinamu još ne priznaju kako je ono bio 11-erac. Ni nakon snimke koja jasno pokazuje ruku Callela, Vrbanović ne smatra da je to bio penal. Ruka je, kaže, bila napucana.

Vrbanović kaže kako su Modri zadnjih godina najoštećeniji klub u Hrvatskoj, no tome u prilog ne ide činjenica što je upravo Dinamo uvjerljivi prvak države posljednje tri godine. Kaže kako su nekadašnjoj Croatiji u 90-ima suci pomagali jer su se htjeli dokazati, a njima to tada nije bilo potrebno.

Ako HNS ne dopusti strane suce morat će preuzeti odgovornost za eventualne posljedice

- Damir Vrbanović
Onda je Vrbanović nastavio frontalni napad: 'Hajduk već godinama reketari sudačku organizaciju i vrši pritisak.'

Dinamo će tražiti i da se preispita način na koji je sudac Batinić dobio UEFA-inu licencu. Kažu da on nije dostojan nositi UEFA-in grb. Vrbanović je rekao kako na Poljudu suci olako sviraju kaznene udarce za Hajduk te obećao kako će se na ovaj način pobuniti i kada suci budu 'svirali' u korist Dinama.

Uprava Dinama u nezavidnoj je situaciji. Najvjerniji navijači bore se za njihov odlazak iz kluba, najveći rival ide prema naslovu kojeg Modri drže preko tri godine, a novi 'kiks' poremetio je laganu euforiju koja se podizala.

Stoga više ni ne čude ovakve press konferencije gledajući način komunikacije na hrvatski način. Sličan odgvor s Poljuda, vjerujemo, nećemo dugo čekati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider