Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sasvim zasluženo

Dinamo slavio u Gruziji te izborio play-off rundu Lige prvaka i europsku jesen!

Zagrebački Dinamo prošao je imenjaka iz Gruzije te si je osigurao još jednu europsku jesen

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo Zagreb je s minimalnih 1:0 slavio u Tbilisiju kod imenjaka te si je osigurao europsku jesen. Naime, prolazak u play-off Lige prvaka donosi siguran plasman u skupine Europske lige, ali ipak cilj je još jedna sezona u elitnom natjecanju - Ligi prvaka.

Nogometaši zagrebačkog Dinama svladali su i u uzvratnom susretu imenjaka iz Tbilisija, ovoga puta na gostovanju sa 1-0 (1-0), što im je uz 2-0 pobjedu iz prvog dvoboja otprije tjedan dana u Zagrebu bilo dovoljno da osiguraju još barem osam utakmica u Europi ove sezone.

Sve nade domaćina kako bi mogli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice Zagrepčani su uništili na samom početku dvoboja (8. minuta) nakon što je slobodni udarac Marka Roga uz dosta sreće završio u mreži iza Anthonyja Scribea.

Domaći branič Parunašvili je prekršajem za žuti karton zaustavio Soudanija na otprilike 25 metara od svog gola, a udarac Roga pogodio je nekog od igrača u živom zidu, lopta je promijenila smjer i potom se od vratnice odbila u mrežu.

U nastavku prvog poluvremena gruzijski je prvak stvorio nekoliko izglednih situacija pred Eduardovim vratima, ali niti iz jedne nije uspio postići pogodak, da bi se u nastavku dvoboj pretvorio u "uspavanku" jer je svima bilo jasno kako je hrvatski prvak osigurati prolazak dalje.

Suparnika u 4. pretkolu Dinamo će saznati na ždrijebu u petak u podne, a termini odigravanja dvoboja posljednje faze natjecanja prije ulaska u skupine su 16. i 17., odnosno 23. i 24. kolovoza.

Ukoliko pobijedi svog suparnika u 4. pretkolu, Dinamo će po četvrti put u posljednjih šest sezona izboriti nastup u nekoj od skupina Lige prvaka (2011/12., 2012/13., 2015/16.), a ukoliko izgubi europsku jesen će igrati u nekoj od skupina Europske lige. Bit će to 10. sezona zaredom kako će Dinamo igrati u grupnoj fazi eurokupova.

Rezultati uzvratnih utakmica 3. pretkola nogometne Lige prvaka (u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Qarabag (Aze) - Viktoria P. (Češ) 1-1 (0-0)
Dinamo Tbilisi (Gru) - Dinamo Zagreb (Hrv) 0-1 (0-2)
APOEL (Cip) - Rosenborg (Nor) 3-0 (1-2)
Crvena zvezda (Srb) - Ludogorec (Bug) 2-4 - produžetak (2-2)
Dundalk (Irs) - BATE (Bje) 3-0 (0-1)

U srijedu:

Steaua (Rum) - Sparta (Češ) (1-1)
FC Kopenhagen (Dan) - Astra (Rum) (1-1)
Hapoel Beer Sheva (Izr) - Olympiakos (Grč) (0-0)
Young Boys (Švi) - Šahtar (Ukr) (0-2)
Salzburg (Aut) - Partizani (Alb) (1-0)
PAOK (Grč) - Ajax (Niz) (1-1)
Monaco (Fra) - Fenerbahce (Tur) (1-2)
Celtic (Ško) - Astana (Kaz) (1-1)
Anderlecht (Bel) - Rostov (Rus) (2-2)
Legia (Polj) - Trenčin (Svk) (1-0)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider