Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabranili im pristup treninzima

Dinamo stao na kraj nezgodnim roditeljima

Roditelji svoju ljubav prema djeci često pokazuju na krivi način, a jedan od njih divljanje je uz treninge svojih najdražih. Dinamo je tome stao na kraj: roditelji više nemaju pristupa treninzima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šetnja roditelja uz ogradu i dovikivanje djeci od sada je u Maksimiru zabranjena. Cilj je osloboditi mlade igrače velikog pritiska i raditi u mirnijem okruženju.

'Najekstremniji primjeri u zadnjih nekoliko tjedana da su sami sinovi odmahivali svojim roditeljima na ogradi, pusti me već jedanput, da ne govorim neke malo vulgarnije riječi koje su koristili,' objasnio je mr.sc. Romeo Jozak, direktor omladinske škole Dinama.

Nakon odluke kluba odahnuli su i mladi igrači koji će se sada lakše koncentrirati na svoju igru.

'Znalo je dolazit roditelja koji bi prigovarali za vrijeme samog treninga, to bi unosilo nemir u nas igrače, i naravno da ne bi bili skoncentrirani na igru nego na ono što oni govore,' priznao je Vedran Jurjević, kadet NK Dinama.

Iako je mali dio upravo onih problematičnih roditelja bio protiv zatvorenih treninga, u klubu tvrde kako se svi pridržavaju novog režima, a dokaz je i prazna ograda uz igralište četvrti dan zaredom.

Osim mira mladi igrači dobili su na probni rok i sportskog psihologa, koji će pomagati u usklađivanju sportskih ali i školskih obveza mladića.

'Uključivat će grupnu edukaciju, a isto tako individualni rad sa sportašima ovisno o potrebi, to je najčešće vezano uz psihološku pripremu ili pred neko bitno natjecanje,' kaže Boris Balent, sportski psiholog u klubu.

>> Mladi Hrvat na vratima Rome!

Zatvoreni treninzi i pomoć psihologa u europskim nogometnim velikanima normalna su pojava. U Dinamu su očito shvatili vrijednost vlastitog podmlatka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider