Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proljeće u Europi

Dinamo saznao protivnika u završnici Lige prvaka: 'Modri' mogu na Barcu

Dinamo će igrati protiv Anderlechta u osmini finala juniorske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi nogometaši Dinama u osmini finala juniorske Lige prvaka igrat će protiv belgijskog Anderlechta, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu.

 Utakmica će se igrati 22. ili 23. veljače u Bruxellesu, a ukoliko 'modri' preskoče belgijski sastav u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Barcelone i danskog Midtjyllanda.

Anderlecht se do osmine finala probio bez poraza, u pet susreta ostvario je tri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 12-4.

Belgijanci su u 1. kolu izbacili norveški Brann (1-1, 5-0), u 2. kolu Servette (2-1, 2-2), a play-offu za plasman u osminu finala londonski Arsenal 2-0. Dodajmo kako su 'Topnici' bili u istoj skupini s Dinamom osvojivši drugo mjesto iza momčadi koju vodi Mario Cvitanović. Dinamo je u Zagrebu izgubio od Arsenala 0-2, no u Londonu je pobijedio 2-1.

"Moram priznati da smo dobili jednog od najtežih i najneugodnijih protivnika. Iskreno, nismo željeli njih izvući za osminu finala Lige prvaka mladih. Moj pomoćnih Ivo Milić, kojem iznimno vjerujem, pratio je utakmicu Anderlechta i Arsenala i kaže da su izuzetno dobri i najopasniji od svih momčadi. Vjerujem mu jer ima dobro oko i dobar je u tome tako da znamo unaprijed da smo dobili najneugodnijeg protivnika – rekao je trener juniora Mario Cvitanović dodavši kako je Anderlecht poznat po vrhunskoj nogometnoj školi.

"Kvalitetno rade, proizvode puno kvalitetnih igrača i baziraju se na tome. Potvrda njihove kvalitete svakako je upravo ta 2-0 pobjeda protiv jakog Arsenala u play-offu," dodao je strateg mlade momčadi +modrih'.

Cvitanović je najavio kako razmišlja jedino o pobjedi.

"Respektiramo ih, ali radi se o jednoj utakmici i mi u Belgiju sigurno idemo isključivo po pobjedu. Moramo biti pametniji nego u zadnjoj utakmici protiv Bayerna na Maksimiru i moramo se postaviti tako da želimo samo pobjedu. Kažem, igramo jednu utakmicu, na gostovanju, i ne smije biti drugačijih razmišljanja. Mi ćemo se pripremiti i napraviti sve da budemo spremni za tu utakmicu i pobjedu," kazao je Cvitanović otkrivši jedan detalj iz svoje igračke karijere.

"Bio sam pred potpisom ugovora upravo za Anderlecht 2004. godine, ali ipak nisam potpisao. Nadam se da će ovoga puta povratak iz Belgije u Zagreb ipak za mene biti radosniji."

PAROVI OSMINE FINALA (22. i 23. veljače)

Anderlecht – DINAMO

PSV – Roma

Pribram – Benfica

Lyon – Ajax

Chelsea – Valencia

Real Madrid – Manchester City

PSG – Middelsbrough

Barcelona – Midtjylland


PAROVI ČETVRTFINALA (8. i 9. ožujka)
Chelsea/Valencia - Lyon/Ajax
PSG/Middlesbrough - PSV Eindhoven/Roma
Anderlecht/DINAMO - Barcelona/Midtjylland
Real Madrid/Manchester City - Príbram/Benfica

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider