Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO

Dinamo predstavlja Hrvatsku u Berlinu

Mladi Dinamovci predstavljati će Hrvatsku na trećem Međunarodnom dječjem forumu Nogomet za prijateljstvo u Berlinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na dosad najvećem trećem Gazpromovom Međunarodnom dječjem forumu Nogomet za prijateljstvo, koji će se održati od 4. do 7. srpnja u Berlinu, sudjelovati će i mlađi pioniri iz GNK Dinamo Zagreb.

Forum će okupiti timove dječaka i djevojčice u dobi od 12 do 14 godina, koji će osim međusobnog upoznavanja i druženja s nogometnim legendama, odmjeriti snage u Međunarodnom turniru uličnog nogometa. Po završetku Foruma, svi zajedno će prisustvovati finalu UEFA Lige prvaka.

''Nogomet za prijateljstvo'' je odličan projekt koji radi na popularizaciji nogometa i sporta općenito među mladima i ističe istinske vrijednosti koje bi momčadski sport trebao razvijati kod mladih. To je jako važno i zato mi je drago što moj klub sudjeluje u ovome projektu i što će naši mladi igrači osjetiti atmosferu finala UEFA Lige prvaka, ali i imati priliku upoznati se i družiti s mladićima iz cijelog svijeta. U svakom slučaju, to će biti nezaboravno iskustvo za svakoga od njih'', rekao je ambasador Ante Ćorić.

Sudionici projekta koji ove godine dolaze iz čak 24 zemlje svijeta su: FC RAPID (Austrija), FC BATE (Bjelorusija), FC Standard De Liege (Belgija), FC Ludogorets Razgrad (Bugarska), FC Dream-Legend (Kina), FC Kairat (Kazahstan), GNK Dinamo Zagreb (Hrvatska), FC Sparta Praha (Češka), FC Taverny (Francuska), FC Tokyo (Japan), FC Schalke 04 (Njemačka), FC MTK Budapest (Mađarska), FC Lazio (Italija), Double Dutchies (Nizozemska), FC Varsovia (Poljska), FC Zenith (Rusija), FC Crvena Zvezda (Srbija), FC Slovan (Slovačka), FC Maribor (Slovenija), FC Atletico Madrid (Španjolska), FC Zurich (Švicarska), FC Galatasaray (Tuska), FC Volyn (Ukrajina), FC Chelsea (Ujedinjeno Kraljevstvo).

U sklopu projekta Nogomet za prijateljstvo održava se i natječaj za najboljeg mladog sportskog novinara. Natječaj je otvoren do 8. travnja 2015., a pravo sudjelovanja imaju svi mladi s prebivalištem u Hrvatskoj u dobi od 12 do 14 godina. Nagrada je put u Berlin na Međunarodni forum Nogomet za prijateljstvo i sudjelovanje na finalu UEFA Lige prvaka.

Ovu atraktivnu nagradu, talentirani mladi novinari mogu osvojiti ako pošalju kratki sastavak na temu - Nogomet spaja ljude, odnosno da opišu svoje osobno iskustvo koje potvrđuje tu izjavu. Sastavak ne smije biti duži od jedne novinarske kartice (1800 znakova sa razmacima i interpunkcijama), a radovi se šalju na e-mail adresu Croatia_press@footballforfriendship.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider