Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slaba statistika

Dinamo predstavio pojačanje iz Italije i odgovorio na ponudu Lillea za Ademija

U Maksimiru je ove subote ujutro održana press-konferencija na kojoj je predstavljen novi igrač Modrih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u petak navečer u drugom kolu HNL-a pobijedio Istru 1961 i stigao do prve prvenstvene pobjede u ovoj sezoni, a jutro nakon tog trijumfa u Maksimiru je predstavljeno novo pojačanje Modrih.

To je Bruno Petković, 24-godišnji napadač koji je stigao iz Bologne, a zanimljivo je kako je u Dinamu već bio, došavši iz Neretve iz Metkovića kao 12-godišnji dječak.

"Moja je velika želja bila vratiti se, prve ozbiljne nogometne korake sam napravio u Dinamu. Mislim da je ovo pravi korak da napokon pokažem talent o kojem su manje-više svi oko mene pričali. Znam da brojke i statistika ne pokazuju o meni ono što mislimo struka i ja, ali sad je na meni da se dokažem", izjavio je Petković koji je u seniorskom nogometu u više od 100 nastupa postigao 16 golova.

Ostao je u Dinamu dvije sezone, do svoje 14. godine, a u mlađim kategorijama je igrao još za Zagreb, HAŠK i Hrvatski dragovoljac da bi 2012. potpisao za Cataniju i započeo svoju talijansku odiseju u sklopu koje je nastupio za čak sedam različitih klubova.

Posljednji mu je bila Verona za koju je igrao proljetnu polusezonu kao posuđeni igrač Bologne.

Ne zna se koliku je odštetu Dinamo platio Bologni s kojom je Petković imao ugovor do ljeta 2021. godine.

Ademi potpisao petogodišnji ugovor

Osim predstavljanja Petkovića, na press-konferenciji je objavljeno i kako je kapetan Arijan Ademi potpisao novi ugovor s Modrima koji traje do ljeta 2023. godine. Za Ademija je posljednjih nekoliko tjedana zagrizao francuski prvoligaš Lille, kojemu su Modri na ovaj način "odgovorili" na zanimanje 27-godišnjeg Šibenčanina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider