Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofalan start

Sramotna partija Dinama, prvak Luksemburga neporažen s 10 igrača!

Nogometaši Dinama podbacili su u prvoj europskoj utakmici nove sezone.

Dinamo - Fola Esch 1:1 - senzacionalni je to rezultat prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka.

Pogodak je za Dinamo postigao Angelo Henriquez (36), dok su gosti vodili zgoditkom Samira Hadjia (25). Hrvatski prvak je posve razočarao svoje navijače u ogledu s protivnikom kojeg je prije dvije godine u pretkolu lako izbacio s ukupnih 6:0.

Obrana Modrih je luksemburškoj momčadi "poklonila" i pogodak, tek treći u europskoj povijesti Fole, a napad Dinama čak u drugom poluvremenu i u situaciji kada su gosti igrali s deset igrača u posljednjih 25 minuta nije stvorio niti jednu izrazitu priliku.

Dinamo je u susret ušao bez ozlijeđenih Arijana Ademija i Ante Ćorića, koji je osjetio bol na samom zagrijavanju, a luksemburški prvak je puno bolje započeo utakmicu.

Igrači Fole imali su dvije dobre prilike na samom početku dvoboja, a u 25. minuti su i poveli nakon prebacivanja glavom Hornusa do Hadjia, koji s pet metara lako postiže pogodak. Hrvatski prvak je izgledao prilično bespomoćno sve do 36. minute kada je akciju Pjace i Soudanija pogotkom okončao Čileanac Henriquez.

U 64. minuti crveni karton je zaradio igrač gostiju Ronny Suoto zbog brutalnog prekršaja na Rogu, ali jalovi Zagrepčani nisu uspjeli iskoristiti tu prednost, pa su Luksemburžani došli do najvećeg uspjeha u povijesti.

Uzvrat se igra za tjedan dana u Luksemburgu.

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka:

Dinamo - Fola Esch 1:1
Qarabag - Rudar Pljevlja 0:0
Malmo - Žalgiris 0:0
BATE Borisov - Dundalk 2:1
Celtic - Stjarnan 2:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider