Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri gola Dnjipra

Dinamo oprez! Legendarni Mutu i Petrolul su u sjajnoj formi!

Suparnici Dinama i Hajduka u 4. pretkolu Europske lige, rumunjski Petrolul iz Ploiestija, odnosno ukrajinski Dnipro ostvarili su visoke pobjede u domaćim prvenstvima, dok je Rijekin suparnik, moldavski Šerif iz Tirasola izgubio na svom terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dnipro je na svom terenu u Dnipropetrovsku svladao Karpate iz Lavova sa 4-0 (0-0), a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić koji je postigao posljednji pogodak u 83. minuti. Prvi gol za Dnipro postigao je Bruno Gama (47), a potom je dva pogotka postigao Šahov (65, 74), koji je i asistirao Kaliniću za četvrti pogodak.

Kalinić je u igru ušao u 77. minuti, dok je Ivan Strinić odigrao čitav susret za Dnipro. Mladen Bartulović je pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za pričuve. Nakon tri kola Dnipro je vodeći na ljestvici s maksimalnih devet bodova, koliko ima i drugi Šahtar iz Donjecka.

Petrolul je kao gost svladao Politehnicu iz Iasija sa 5-1 (1-1). Nakon što je u posljednjoj minuti prvog poluvremena Politehnica ostala s igračem manje, Petrolul je u nastavku to znalački iskoristio. Prvi gol za Petrolul postigao je Filipe Teixeira (19), a u nastavku su golove postigli Mutu (50), Tamuz (56, 71) i Albin (90+2).

Petrolul je nakon tri kola u Rumunjskoj vodeći s maksimalnih devet bodova, a Adrian Mutu je zabio četvrti gol ove sezone (dva u prvenstvu, dva u Europi).

Šerif je u 3. kolu moldavskog prvenstva izgubio na svom terenu od Dacije iz Kišinjeva sa 1-2 (0-1), a jedini pogodak za Rijekinog suparnika postigao je Metoua (60) koji je tada poravnao na 1-1. Šerif je trenutačno sedmi na ljestvici s četiri boda.(I.Š./Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider