Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stative, stative...

Olympiakos slavio na Maksimiru: Eduardo tragičar, Modri bez penala u 95. minuti!

Olympiakos je pobijedio Dinamo na Maksimiru s 1:0 u 3. kolu Lige prvaka.

U susretu trećeg kola F skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 13,600 gledatelja izgubio od Olympiacosa 0-1 i pokvario izglede za plasman u drugi krug natjecanja, ali i za osvajanje treće pozicije koja vodi u Europsku ligu.

Dinamovci neutješni: 'Ne pobjeđuju uvijek bolji, jako sam uzrujan'

VIDEO Liga prvaka: Rakitić s dva odlična pogotka donio pobjedu Barceloni

Pogodak odluke postigao je Ideye Brown u 79. minuti. Dinamo je veći dio utakmice bio bolji, a 'modri' su dva puta uzdrmali okvir suparničkog gola. U 52. minuti je Domagoj Antolić pogodio vratnicu, a isto je 13 minuta prije kraja susreta učinio i Marko Rog. Dinamo je do večerašnjeg ogleda upisao samo jedan poraz u zadnjih 48 utakmica.

Dinamo je pomalo nezasluženo i nesretno poražen od grčkog prvaka u šahovskoj partiji u kojoj nitko nije htio previše riskirati. Na kraju je slavila sretnija momčad.

Pjaca na klupi

Trener Dinama Zoran Mamić odlučio je postaviti Hodžića umjesto Pjace u prvi sastav, a danas se na treningu ozlijedio i desni bočni Pinto. Dinamo je svoju presudnu utakmicu za ostanak u Europi započeo napadački,a u prvoj ozbiljnoj situaciji na utakmici Hodžić je u 10. minuti zakasnio nakon sjajnog prodora i ubacivanja Roga. U 28. minuti nakon ubačaja Machada Taravel je također zamalo zakasnio na loptu u petercu gostiju, koji su u 32. minuti prvi puta zaprijetili vratima Dinama, a udarac Mazuakua iz daljine obranio je Eduardo. Bilo je to sve iz prvog dijela u kome je viđeno više taktičkog nadmudrivanja, nego nogometa.

Je li Dinamo zaslužio makar bod protiv Olympiakosa?

Ukupno glasova:

Dinamo pogodio dvije stative, ali Eduardo je tragičar

U 52. minuti Dinamo je propustio najveću priliku nakon protunapada kojeg su izveli Soudani i Fernandes, a lopta je došla do Antolića koji je pogodio vratnicu. Samo dvije minute kasnije i Grci propuštaju ogromnu priliku kada je Ideye zamalo zakasnio ubaciti u praznu mrežu. Sljedećih 20-tak minute nije se dogodilo gotovo ništa na maksimirskom travnjaku sve do 77. minute kada je Rog pogodio vratnicu.

Dinamovi promašaji kažnjeni su u 79. minuti kada je Nigerijac Ideye Brown prošao po lijevoj strani i iz mrtvog kuta provukao loptu između vratnice i Eduarda za vodstvo Olympiacosa. U 86. minuti Eduardo brani opasan pokušaj Salina, da bi minutu prije kraja udarac glavom Henriqueza završio tik pokraj vratnice.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Machado je iz slobodnog udarca pogađa živi zid, a nakon kornera Milivojević je igrao rukom u šesnaestercu gostiju, no talijanski sudac je umjesto kaznenog udarca odsvirao kraj utakmice.

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je u Londonu pobijedio Bayern 2-0 golovima Oliviera Girouda (77) i Mesuta Ozila (90+4).Na ljestvici vode Bayern i Olympiacos sa po šest bodova, dok Arsenal i Dinamo imaju po tri boda.U idućem kolu, 4. studenog igrat će isti suparnici, ali u Pireju i Munchenu

REZULTATI:

DINAMO - Olympiacos 0-1 (Ideye Brown 79)
Arsenal - Bayern 2-0 (Giroud 77, Ozila 90+4)

LJESTVICA:
1. Bayern              3 2 0 1 8-2 6
2. Olympiacos     3 2 0 1 4-5 6
3. Arsenal             3 1 0 2 5-5 3
4. DINAMO            3 1 0 2 2-7 3

RASPORED:

4. kolo - 4. studenog
Olympiacos - DINAMO
Bayern - Arsenal

5. kolo - 24. studenog
Arsenal - DINAMO
Bayern - Olympiacos

6. kolo - 9. prosinca
DINAMO - Bayern
Olympiacos - Arsenal

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider