Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi znamo zašto

Ni Grci ni Delije ne smiju sutra doći na Maksimir

Dinamo i Olympiacos u utorak od 20.45 na Maksimiru igraju 3. kolo Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice između Dinama i Olympiakosa maksimirske blagajne zjape prazne. Bad Blue Boysi su u bojkotu, a za ostale navijače i simpatizere maksimirskog kluba Grci nisu ni Arsenal ni Bayern. Odmogla je i dosadna kiša koja je danima padala u Zagrebu. Ipak, na sam dan utakmice kiše ne bi trebalo biti.

Grčki div poslao zastrašujuću poruku Dinamu

Osim kiše, neće biti ni gostujućih navijača. Odluka je to sutrašnjih protivnika koji su UEFA-u zamolili da zabrani gostovanja s obzirom na loša iskustva kad su u pitanju hrvatski i grčki navijači. Osim pripadnika Gate 7, na Maksimir neće doći ni najavljene Delije. Poznato je kako su navijači beogradskog i solunskog kluba u svojevrsnom ' ortodoksnom bratstvu', nacionalno-vjerskom paktu kakve forsiraju srpske navijačke grupe s kolegama iz Rusije i Grčke.

Sjećamo se što se dogodilo 2011. godine kada su pripadnici Gate 7 kukavički bacili Molotovljeve koktele na hrvatske navijače na svom stadionu na utakmici Grčka – Hrvatska. Nešto ranije istog dana BBB-i su 'prošetali' Atenom i Pirejom što je dodatno razjarilo domaće huligane.

Vidjet ćemo hoće li grčki navijači pokušati ući na utakmicu unatoč zabrani. Ulazak u zemlju bit će im otežan jer hrvatska policija dobro zna da ne smiju na utakmicu, a na granici sa Srbijom dodatan je oprez zbog izbjegličke krize. Sve to moglo bi spriječiti i one koji su mislili u Zagreb doći iz nekih drugih, a ne nogometnih razloga.

Slična je zabrana bila na snazi kada su u Europskoj ligi igrali Dinamo i PAOK, ali dogodio se onaj sramotni napad na autobus Grka s 'prijateljima kluba' u kojem su s VIP gostima bili i neki pripadnici navijačke skupine PAOK-a. Zato je utakmica Dinamo – Olympiakos, nažalost, ona visokog rizika unatoč od UEFA-e izrečenoj zabrani dolaska gostujućih navijača.

Dinamo i Olympiakos imaju po tri boda nakon prva kola. Oba kluba slavila su protiv Arsenala s time da su Grci Engleze pobijeedili usred Londona. Pobjednika iz ovog dvoboja istaknut će kandidaturu za drugu poziciju i prolazak u osminu finala Lige prvaka, dok bi remi donio nastavak grčevite borbe za pozicije u redu iza Bayerna.

Hoće li Dinamo do nove pobjede u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider