Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima sve za veliku karijeru

Dinamo (napokon) ima vratara: Livaković je iskusio kako biti na "streljani"

Mladi Zadranin čvrsto je prigrabio jedinicu u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Težak je posao biti vratar Dinama iako bi svatko na prvi pogled rekao drukčije. Jer, plava jedinica nikad nema puno posla, Dinamo je dominantan i suparnik mu stvara malo šansi tako da su pojedine utakmice za golmana Dinama zapravo relaksacija. No, kad razgovarate s iskusnim vratarima, pogotovu onima koji su prošli kroz Dinamo i takve utakmice, onda je lako otkriti da je priča drukčija.

Naime, u tim rijetkim trenucima, kod jednog ili dva udarca suparnika morate biti koncentrirani, a lakše je ostati duboko u utakmici kad ti lopte stalno sijevaju oko i prema vratima.

Dominik Livaković iskusio je kako je biti golman i kad je na "streljani", ali i kad nema puno posla.

"Istina, drukčije je u Dinamu nego u Zagrebu, ondje sam uvijek imao puno posla, ponekad sam imao dojam kao da sam na treningu koliko su pucali prema meni. No, naviknuo sam se sad i na ovakvu situaciju kad u jednom ili dva slučaja na utakmici moraš biti spreman", kazao je Livaković.

U prvom poluvremenu susreta na Rujevici mogao se vratiti u "film" i ulogu koju je imao dok je branio u Zagrebu. Njegova momčad toliko je griješila da je sama stvarala šanse Rijeci i da nije bilo Livakovića, lako se mogao dogoditi scenarij koji je proživio, ali ne i preživio, Zlatko Kranjčar s Dinamom jesenas na Rujevici, kad su Modri već na startu primili gol, na kraju i pet komada, a s 5:2 porazom prema prikazanom još su dobro i prošli.

I sad je Livaković spasio Dinamo od takvog horora, velike prilike na samom otvaranju utakmice pretočio je u sjajne obrane i uz Soudanija je svakako junak. Uostalom, da nije bilo tih obrana, ni Soudanijeva majstorija ne bi bila odveć važna, samo bi umanjila poraz.

Dinamo je u Livakoviću dobio odličnog golmana, iako je došao kao rezerva, tu su bili iskusni Eduardo, Ježina, talentirani Adrian Šemper, izborio se za svoje mjesto. Dečku su tek 22 godine, iza sebe već ima oko 130 seniorskih utakmica i budućnost je kluba, ima izuzetnu mirnoću na golu, racionalnost, dobro čita igru. A još puno vode treba proteći ispod Savskog mosta da tek dođe u najbolje golmanske godine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider