Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije sezone bez boda

Dinamo najgora momčad u povijesti Lige prvaka!

Porazom od Juventusa bez postignutog pogotka Dinamo je postao najgora momčad u povijesti Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je odigrao odlično prvih 45 minuta, u kojem po prvi puta nije primio gol u Ligi prvaka, no u nastavku nije izdržao pritisak talijanskog prvaka, koji je rutinski stigao do pobjede i potvrde prvog mjesta u skupini.

Hrvatski prvak postao je i prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je u dvije različite sezone završio natjecanje u skupini bez osvojenog boda. K tome, Dinamo je jedini od 80 klubova u Ligi prvaka i Europskoj ligi koji ove sezone nije zabio niti jedan pogodak.

Prije Dinama samo je izraelskom Maccabiju uspjelo završiti natjecanje po skupinama bez postignutog gola i osvojenog boda. Izraelcima se to dogodilo u sezoni 2009/10, kada su u skupini s Bordeauxom, Bayernom i Juventusom završili natjecanje s gol razlikom 0-8. Dinamo je ove sezone upisao 0-15. Bez pogodaka u skupini Lige prvaka završio je i Deportivo u sezoni 2004/05, ali je osvojio dva boda.

Dinamo je u vrhu još nekoliko negativnih statistika. U sezoni 2011/12 završio je natjecanje gol razlikom 3-22 (-19), drugom najgorom dosad od svih klubova u Ligi prvaka. U toj sezoni ''modri'' su primili i sedam pogodaka više nego ove sezone, ali su i postigli tri gola.

Ovim porazom hrvatski prvak izjednačio je broj uzastopnih poraza u Ligi prvaka sa sezonom 2011/2012, upisavši ih 11 zaredom. U povijesti samo Anderlecht ima gori niz. Belgijska momčad uspjela je izgubiti 12 utakmica zaredom.

Međutim, nitko od 135 sudionika Lige prvaka svih vremena nije odigrao toliko utakmica, a imao slabiji učinak od Dinama. Najlošiju gol razliku u povijesti ima turski Galatasaray (106:175), Dinamo je drugi s gol razlikom -60 (19:79), ali je postigao kudikamo manje pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider