Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo Brugge siguran

Dinamo motri večerašnji rasplet u Ligi prvaka: Možda se tu krije proljetni suparnik

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su prezimljavanje u Europi prvi put nakon 49 godina.

Dinamo čeka ždrijeb Europske lige (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamu će, poslije sjajnih igara ove jeseni u Europskoj ligi, utakmica šestog kola skupine D s Anderlechtom ipak biti samo formalnost, a sve oči u klubu iz Maksimira bit će uperene prema 17. prosinca i ždrijebu šesnaestine finala u Nyonu.

Kao već sigurni pobjednici skupine, Modri za suparnika mogu dobiti bilo koga od drugoplasiranih iz skupina Europske (izuzev Fenerbahčea, s kojim su bili u istoj grupi) te četiri najlošija trećeplasirana sastava iz skupina Lige prvaka.

Iz Europske lige mogu stići Lazio i Sporting Lisabon

Od ovih koji će u Europskoj ligi biti sigurno drugi u svojoj skupini i koji ne mogu biti ni prvi ni treći, to su Lazio i Sporting Lisabon, a svi ostali bit će poznati u četvrtak, kad se kompletira šesto kolo.

No kad je Liga prvaka u pitanju, večeras će se znati konačno stanje na ljestvici u skupinama A, B, C i D.

Club Brugge, Benfica, Valencia i tko još?

U skupini A treći će sigurno biti Club Brugge, aktualni prvak Belgije, koji vodi naš Ivan Leko. Oni večeras ugošćuju Atletico Madrid i zapravo je jedino pitanje hoće li i koliko bodova osvojiti kako bi se u konačnici na ljestvici trećeplasiranih u LP-u ugurao među četiri najbolja.

U skupini B treći će završiti Tottenham ili Inter, što ćemo doznati nakon gostovanja Engleza kod Barcelone i Interova okršaja na Giuseppe Meazzi s nizozemskim PSV-om. Također, važno je s kakvim će bodovnim učinkom na kraju biti taj treći.

Spektakularna skupina C ponudila je zasad pregršt uzbuđenja, a tu je situacija takva da treći može završiti baš svatko: i Napoli i PSG i Liverpool, pa i Crvena zvezda, kojoj za takvo što treba skalp Parižana na Marakani.

I na koncu, skupina D u kojoj se za treće mjesto bore Galatasaray i Lokomotiv Moskva, a to će vjerojatno biti Turci. Jedini način da ruski prvak završi na trećoj poziciji jest da večeras pobijedi Schalke u Gelsenkirchenu, a da Galatasaray kod kuće izgubi od Porta, koji je već osigurao prvu poziciju.

Što se tiče utakmica koje se igraju u srijedu, jasno je kako će treći u svojim skupinama završiti Valencia i Benfica, a nepoznanice su u skupinama F i G, kao i broj bodova na kraju dana.

Dotad Dinamo čeka večerašnje obračune u Liverpoolu, Beogradu, Barceloni, Milanu...

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 Hrvatska

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider