Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dinamo ili rijeka?

Nakon puno godina 'kamilice' očekuje nas luda završnica sezone u Prvoj HNL

Utrka za dvostruku krunu između Dinama i Rijeke ulazi u dramatičnu završnicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna javnost i dalje priča o najvećem hrvatskom derbiju, u kojem je Hajduk nakon dvije i pol godine pobijedio Dinamo i vratio neizvjesnost u prvenstvo

Prije točno mjesec dana, Dinamo je na Maksimiru s 3:0 deklasirao Rijeku. Činilo se tada da kako će Modri do 11. uzastopne titule stići bez prevelike drame, ali onda se Mamićev 'dobro podmazani stroj' ispuhao na Poljudu i izgubio velik dio stečene prednosti...

"Pa dobro... Imamo dva boda više, imamo dva boda više, još je sve u našim nogama. Odlučit ćemo mi, ako budemo bolji nego što smo bili danas, onda neće biti problema. Ako ćemo biti na ovoj razini, onda ćemo imati problema", rekao je strateg Modrih Zoran Mamić.

Poraz od Hajduka svega četiri dana nakon sigurnog slavlja u Kupu (2:0) poremetio je planove Dinama.

Rijeka je to objeručke prihvatila. Momci s Rujevice konačno su uspjeli pobijediti Inter ove sezone, pa se ponovno aktualizirala borba za naslov prvaka.

"Dižemo formu. Vidi se da dečki ne mogu još 90 minuta taj tempo držati, ali forma se diže i u zadnjoj utakmici su bile već neke stvari s kojima moramo biti svi zadovoljni", rekao je Rijekin trener Matjaž Kek.

Iskusni slovenski stručnjak spušta loptu na zemlju i smanjuje očekivanja vlastitih navijača.

"Mi moramo ostati mirni, fino šutiti, biti skromni i probati još podići nivo igre, te formu svakog pojedinca. Dolazi nam jedan težak ciklus, ali zato i jesmo ovdje i za to se pripremamo. Još jednom: veliko hvala navijačima", zaključio je Kek.

I Dinamo i Rijeka u sljedeća tri kola igraju s momčadima koje bi trebali pobijediti, pa bi mogli imati dramatičan rasplet sezone. U 33. kolu Rijeka će na Rujevici dočekati Dinamo, a onda bi u 34. kolu (dva prije kraja) i jedni i drugi gostovali u Splitu; Dinamo kod Splita, Rijeka kod Hajduka.

Dinamo kreće u maksimalnu mobilizaciju. Bar to priželjkuje Zoran Mamić.

"U glavama da. Ali mi ostajemo bez 16 igrača (reprezentativna stanka) i ostaju mi svega šestorica u Zagrebu. Ali, što je tu je. Bit ćemo s njima i čekat da nam se ostali vrate. Nadam se svjesni što nas još čeka u 8 prvestvenih utakmica i u Kupu", zaključio je trener Dinama.

Dinamovi ciljevi jasni su od početka sezone, osvajanje prvenstva i Kupa, ali Rijeka je još itekako u igri za iste trofeje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider