Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna priča

Projekt koji je sve oduševio: Ovo nitko nije očekivao, u Dinamu trljaju ruke

Nogometna škola "Desetka" organizirala je u suradnji s Dinamom prvi nogometni kamp u Mihovljanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi nogometni kamp u Mihovljanu u organizaciji Nogometne škole „Desetka“ i GNK Dinamo debelo je premašio očekivanja organizatora. Prognoza je bila da će se prijaviti pedesetak dječaka od 7 do 15 godina starosti, a na kraju su morali podvući crtu ispod 120. prijave.

„Odaziv je doista odličan, nitko nije očekivao ovakav interes, svi smo iznenađeni. Neke smo, nažalost, morali odbiti. Nismo htjeli ići na račun kvalitete, najvažnije je da svi budu zadovoljni“, kazao nam je Neven Mutak, koji je uz Marinka Ljubičića glavni idejni pokretač projekta koji je snažno odjeknuo u Zagorju.

„Očito je da su ljudi željni ovakvih stvari. Pokrili smo cijelo Zagorje, pristigla su nam djeca iz svih njegovih dijelova. No, iako je Mihovljan blizu Varaždina, nismo dalje širili promidžbu, to ćemo učiniti idućih godina“, ističe Mutak ponosno dodajući da su potpisali ekskluzivan ugovor s Dinamom, koji je čvrsto podržao projekt te za početak poslao dva trenera iz svoje omladinske škole.

„Imamo sveukupno sedam kvalificiranih trenera, pet naših i dva Dinamova, svi odreda s fakultetskim diplomama. Škola radi po Dinamovom programu. Zamišljeno je da imamo i ljetni i zimski kamp, te da to postane tradicija“, ističe Mutak.

Suradnja s Dinamom

S djecom rade Kristijan Mitrečić, magistar kineziologije i trener s nacionalnom PRO licencom, Drago Bartolić, profesor kineziologije i trener s nacionalnom licencom, Nikola Suntešić, profesor kineziologije, te Krunoslav Sedak, budući magistar kineziologije s usmjerenjem iz nogometa. Luka Rubinić i Damjan Blažević treneri su koji stižu iz Dinama.

Kamp je započeo s radom 26. lipnja i traje do 9. srpnja. Ugovor s Dinamom ovjeren je početkom lipnja, a na potpisivanje je stigao voditelj Dinamove omladinske škole, poznati hrvatski stručnjak Ivo Šušak, te Dinamova igračka legenda Marko Mlinarić.

Šušak je tom prilikom objasnio što je interes Dinama u cijeloj priči:
„Krajnji cilj naše omladinske škole je proizvoditi igrače za prvu momčad, ali moramo proširiti bazu. Trenutačno imamo dvjestotinjak djece u školi, no teško je očekivati da će se samo od tog broja pojaviti neki novi Modrić ili Kovačić. Dinamo se želi proširiti i izvan Zagreba, pa čak i izvan Hrvatske. Stoga ovakve kampove organiziramo u Australiji i Sjevernoj Americi“, istakao je Šušak.

Nakon velike igračke karijere, bivša Dinamova desetka posvetila se trenerskom radu s djecom. Mlinarić je čest gost u Zagorju, rijetko odbija poziv na veteranske turnira i druženja pa ne skriva zadovoljstvo što je pokrenut ovakav projekt.
„Vjerujem da će se djeca socijalizirati, družiti, zabavljati, naučiti nešto novo i upoznati nove nogometne metode. Želio bih da se kamp nastaviti održavati u Mihovljanu“, kazao je Mlinarić.

Talenti za Modre

Nogometna škola “Desetka” zapravo je dio novoosnovanog sportsko–rekreativnog kluba NEC. Zamišljeno je da promovira nogometne kampove, školu tenisa, školu stolnog tenisa i aerobika. Glavni inicijator cijelog projekta je Marinko Ljubičić, bivši igrač Varteksa, Zagorca, Radoboja, Oštrca i domaćeg Rudara.

"Sve je krenulo s inicijativom za pokretanje teniske škole. No, kako sam ja inače nogometaš i volim nogomet, dogovorio sam pokretanje ljetnog nogometnog kampa u Mihovljanu. Najznačajnija sportska udruga u mjestu je NK Rudar, kojeg je 80-ih godina dolazilo bodriti i tisuću ljudi“, podsjetio je Ljubičić na nogometnu tradiciju Mihovljana, općine koja se nalazi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Hoće li već u prvom izdanju kampa biti „materijala“ za Dinamovu školu nogometa?
„Mislim da hoće. Ne bih o imenima, ali imamo nekoliko iznimno talentiranih dječaka. Treneri su jako zadovoljni i vjerujem da će netko od njih dobiti poziv Dinama. S obzirom na to da je odaziv premašio sva očekivanja, već sljedeće godine planiramo proširiti kamp, a to znači da ćemo moći primiti više polaznika. Podrazumijeva se da ćemo morati angažirati i više trenera. Vjerujem da ćemo dodatno proširiti suradnju s Dinamom“, optimistično će Mutak i najavljuje da će po svršetku kampa biti dodijeljene medalje i plakete te upriličena prava veselica.

„Očekujemo dolazak nekih poznatih imena hrvatskog nogometa. Neka to bude malo iznenađenje“, zaključio je Mutak.

Više o radu kampa saznajte na Facebook stranici Nogometna škola „Desetka“.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider