Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Balić vjeruje u titulu

'Modri' reprezentativac izazvao Hajduk i Rijeku: Evo što im je ponudio!

Josip Pivarić i Andrija Balić najavili su subotnji veliki derbi Dinama i Hajduka...

Josip Pivarić i Andrija Balić, lijevi bočni Dinama i ofenzivni veznjak Hajduka, bili su glavne zvijezde na predstavljanju najnovijih Nikeovih kopački Tiempo Legend 6. Iskoristili smo priliku i s prvotimcima Dinama i Hajduka porazgovarali o predstojećem velikom derbiju.

Već dugo vremena derbi između Dinama i Hajduka nije imao takvu rezultatsku težinu kao predstojeći koji se igra u subotu na Maksimiru u okviru 19. kola Prve HNL i koji bi mogao odlučiti o jesenskom prvaku.

Meni je drago da se radi jedna malo drugačija atmosfera izvan terena, jer mislim da to nama može biti samo jedan dodatan poticaj. Nek' bolji pobijedi“, s aluzijom na „slučaj odgode Dinamove utakmice s Interom“ ističe Pivarić, zasigurno jedan od najboljih Dinamovih nogometaša u dosadašnjem dijelu sezone, koji je igrama u prvenstvu i posebice Ligi prvaka izborio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Pivarić: Balić je potencijal za reprezentaciju

Pivarić je dosta iskusniji od mlađahnog Balića pa je i logičnije što je otvoreniji u razgovorima sa sedmom silom, dok je Hajdukova mladac sramežljiviji, samozatajniji...
Je li bilo podbadanja dok ste zajedno stizali na event i kakav je općenito odnos između nogometaša Dinama i Hajduka?

„Ma naravno da ne, ha, ha, ha... Mi smo dobre kolege, između nas mora biti sve kako spada, ali na terenu je druga priča. Ne bih pustio sestri i bratu, a kamoli igračima Hajduka ili bilo kome drugom. Ma i na treningu volim pobijediti pa kako ne bi Balića“, kaže Pivarić koji rezolutno odgovara na pitanje novinara smatra li Balića „budućim suigračem u reprezentaciji.

„Apsolutno! Prema svom potencijalu i onom što pokazuje na travnjaku njemu je sigurno mjesto u prvoj momčadi Hajduka. On tu odskače, to se vidi i to nije neka novost.“

Balić: Dobro smo proučili Dinamo

Visoke tenzije oduvijek prate derbi najvećih hrvatskih klubova, pa u tom smislu i najnovije zatezanje odnosa između Maksimira i Poljuda nije posebno iznenađujuće, no rezultatska neizvjesnost s obzirom na položaj na ljestvici u ovom dijelu sezone posljednjih godina je prava rijetkost. Tri kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva Rijeka drži čelnu poziciju sa 38 bodova, Dinamo ima dva, a Hajduk tri boda manje. Iz ovoga proizlazi da tko izgubi derbi gubi i utrku za jesenskog prvaka.

Zagrepčani su posljednjih godina imali daleko više uspjeha od Splićana, kako u utrkama za prvaka tako i u međusobnim ogledima, no ove sezone „bijeli“ baš ne leže „modrima“. Veliki suparnici odigrali su dva remija u kojima je Hajduk odlično parirao Dinamu.

„Ne leže oni nama, ali ne ležimo ni mi njima. Odigrali smo dva remija, iako moram reći da su u Splitu bili čak i bolji. No, ovo je jedna druga utakmica, neke druge okolnosti...“, kaže Pivarić.

„Mi smo dobro proučili Dinamo i odigrali dvije dobre utakmice, dva dobra derbija. Nadam se da ćemo nastaviti u sličnom tonu u ovom trećem međusobnom ogledu. Vjerujem da nećemo izgubiti“, poručuje Balić.

Pivarić: Neka se prvenstvo odluči u međusobnim ogledima

Znači li to da će Hajduk igrati zatvoreno, na bod?
„Ne, mi u svaku utakmicu idemo na pobjedu, po tri boda, tako će biti ovaj put. Bilo bi pogubno kada bismo razmišljali drugačije“, kaže Balić.

Hoće li Dinamo u derbiju podignuti razinu igre u odnosu na posljednja izdanja?
„Moramo biti bolji, i u odnosu na posljednju utakmicu s Lokomotivom, ali i na utakmicu s Hajdukom u Splitu. Ako nećemo biti bolji nego na Poljudu, nećemo dobro proći“, upozorava Pivarić.

Rijeka je ipak najbliže naslovu jesenskog prvaka.
„Neka sada bude kako bude, na kraju je bitno. Ne bih imao ništa protiv da se prvenstvo rješava u međusobnim ogledima. Imamo još dvije međusobne utakmice pa da vidimo“, kaže Pivarić.

Balić: Hajduk može do naslova prvaka

Može li Hajduk biti na kraju prvak?
„Sve je moguće, ne bih davao neke velike izjave, idemo utakmicu po utakmicu pa na kraju što bude. Jasno da vjerujem u sebe i svoju momčad“, ističe mlađahni Balić.

Jeste li iznenađeni što ste uz bok Rijeci i posebice Dinamu u ovom dijelu sezone?
„Mi ne razmišljamo previše o tome, ali ne čudi nas položaj na ljestvici. Igramo dobro, ne razmišljamo o Dinamu i Rijeci, ne gledamo previše unaprijed i stoga nije iznenađenje što nas rezultati prate. Nadam se da ćemo tako nastaviti.“

Je li vas poremetio visoki poraz od Rijeke na Poljudu?
„Naravno, nije lako izgubiti pred svojom publikom. Ali, eto, takav je nogomet, poraz je dio igre... Moraš gledati prema naprijed, s pristupom idemo dalje“, ističe Balić koji je premlad da bi se sjetio dana kada su nogometaši isključivo nosili crne kopačke, no Pivarić se sjeća tih vremena.

Lake kao pero

„Prve kopačke koje sam dobio bile su crne. Krsni kum mi ih je poklonio kada sam imao sedam-osam godina. Dobio sam i ruksak tadašnje Croatie i dres od Viduke. Ne znam gdje su, možda ih je mama negdje spremila.“

Balić kaže da su mu nove Nikeove Tiempo kopačke savršene.
„Fantastično se osjećam u njima, udobne su, lagane kao pero i ne propuštaju vodu. Baš je užitak igrati u njima“, zaključio je Balić.

Vidjet ćemo tko će imati više znanja i sreće u derbiju. Možda baš netko od njih dvojica odluči najveću utakmicu hrvatskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider